Μήνας: Μάρτιος 2019

Πραγματοποιήθηκαν με σεβασμό και ύψιστη τιμή οι εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Την Παρασκευή 22 Μαρτίου παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο η σχολική γιορτή από τους μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης με θεατρικά, ποιήματα τραγούδια και χορούς που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Τζανή Σταυρούλα (δασκάλα ΣΤ τάξης), Σκιώτη Ματίνα (δασκάλα Ε τάξης), Αντωνάτου Άννα (εκπαιδευτικός Μουσικής) και Μισαηλίδη Μαρία (εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής).
Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου το σχολείο μας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία, κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο κατά την Επιμνημόσυνη Δέηση και παρέλασε με καμάρι και εθνική υπερηφάνεια. Ένα μεγάλο «μπράβο» σε όλα τα παιδιά!

Καρναβάλι στο Δημοτικό Σχολείο Φαρρών με κέφι, χαρά τραγούδια και χορούς! Πραγματοποιήθηκε και αυτή τη χρονιά το αποκριάτικο πάρτι μας με διαγωνισμό πρωτότυπης αποκριάτικης μάσκας και στολής! Η τριμελής κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους Μαυρόγιαννη Έφη (εκπαιδευτικός Εικαστικών), Φέγγαρη Χρήστο (δάσκαλος Δ τάξης) και Αντωνάτου Άννα (εκπαιδευτικός Μουσικής) είχε πολύ δύσκολο έργο, καθώς οι διαγωνιζόμενοι ήταν πολλοί και οι κατασκευές τους μοναδικές!
Τελικά, νικητές αναδείχθηκαν στην κατηγορία «μάσκα» η μαθήτρια της ΣΤ τάξης Κλεονίκη Βέρρα με το έργο “Άσπρη-μαύρη κυρία” και στην κατηγορία «στολή» οι μαθήτριες Ζιάζιου Νεκταρία (Ε τάξη), Ζιάζιου Χρυσούλα (Γ τάξη), Ρουμελιώτη Αρχοντία (Γ τάξη) και Βέρρας Παναγιώτης (Ε τάξη) με το έργο “Μικρή μέλισσα”. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 επισκέφθηκαν το Κτήμα Γουρδούπη. Εκεί παρακολούθησαν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Τρέφομαι υγιεινά» και «Πυρκαγιά… καλέστε το 199».

Οι μαθητές μαζί με την κα Γεωργία Παπαδοπούλου, υπεύθυνη του προγράμματος, έπλασαν τα δικά τους νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού και στη συνέχεια τα έψησαν. Έμαθαν τον τρόπο και το ωράριο λειτουργίας ενός φούρνου.

Αφού έπαιξαν ένα θεατρικό παιχνίδι, επισκέφθηκαν τον Πυροσβεστικό Σταθμό Χαλανδρίτσας και ενημερώθηκαν σε θέματα πυρασφάλειας και φυσικών καταστροφών. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση καταστάσεων κινδύνου.



Λήψη αρχείου

Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού ή αλλιώς ημέρα κατά του bullying είναι η 6η Μαρτίου, η οποία καθιερώθηκε πανελληνίως από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

Δυστυχώς, το «bullying»,  είναι ένας όρος που ακούμε ολοένα και περισσότερο, αφού το φαινόμενο εξαπλώνεται. Bullying (σχολικός εκφοβισμός) είναι η επαναλαμβανόμενη και εσκεμμένη βίαιη συμπεριφορά από συμμαθητές, εντός και εκτός σχολείου, με σκοπό την πρόκληση σωματικού ή ψυχικού πόνου, σύμφωνα με την Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου. Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο). Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν το ολιγόλεπτο βίντεο, το οποίο λειτούργησε ως ερέθισμα για προβληματισμό και συζήτηση σχετικά με τη στάση μας απέναντι στο συγκεκριμένο φαινόμενο και τη διαφορετικότητα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση