Η παρέα της ανακύκλωσης!

Γιατί διαλέξαμε την ανακύκλωση;

  • Με γνώμονα τη σημασία της ¨Ανακύκλωσης¨ και της άμεσης επίδρασης της στο περιβάλλον, γίνεται αντιληπτό το θετικό της αποτύπωμα και στον πολίτη που εντάσσει την ανακύκλωση στον τρόπο ζωής του.
  • Στο πλαίσιο του προγράμματος ¨Δράσεις Ενεργού Πολίτη¨, με στόχο την καλλιέργεια ευαισθητοποίησης και φροντίδας του φυσικού περιβάλλοντος, η εκπαίδευση για την ανακύκλωση αποτέλεσε τη θεματική που θα μας απασχολούσε το τελευταίο τρίμηνο του σχολικού έτους.
  • Πρώτο βήμα αποτέλεσε η εκπαίδευση της ρίψης των σκουπιδιών στον κάδο ανακύκλωσης, προς ευαισθητοποίηση για μη ρίψη των σκουπιδιών σε διάσπαρτα σημεία του περιβάλλοντος.

Eikona19 Eikona21 Eikona20

  • Στο δεύτερο βήμα με τη χρήση της ζωγραφικής οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στην εκμάθησηη των κάδων ανακύκλωσης.

Γαλάζιο: χαρτί

Μπλε: πλαστικό

Κόκκινο: μεταλλικό

Κίτρινο: γυαλί

Καφέ: οργανικά

Eikona1 Eikona2 Eikona3

  • Στο τρίτο βήμα μιλήσαμε για το όχημα ανακύκλωσης και οι μαθητές το  ζωγράφισαν.Eikona4
  • Στο τέταρτο βήμα ακολούθησε η δημιουργία των κάδων ανακύκλωσης από τους μαθητές του σχολείου.Eikona5 Eikona6 Eikona7
  • Το αποτέλεσμα;

Eikona8

  • Στο πέμπτο βήμα οι μαθητές έφεραν απορρίμματα ανακύκλωσης και εκπαιδευτήκαμε στον χώρο του σχολείου για τη ρίψη τους στον αντίστοιχο κάδο που δημιουργήσαμε.

Eikona9 Eikona10

  • Στο έκτο βήμα ακολούθησε η ρίψη των απορριμμάτων, με τα οποία οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στους κάδους ανακύκλωσης που δημιούργησαν, στους κάδους ανακύκλωσης της γειτονιάς.

Eikona11 Eikona12 Eikona13

  • Η δράση μας ολοκληρώθηκε την Τρίτη 10 Ιουνίου, με δύο δραστηριότητες.
  • Η 1η αφορούσε το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Οι μαθητές με το άκουσμα ανάλογων ήχων εντόπιζαν τα ανακυκλώσιμα αντικείμενα και τα τοποθετούσαν στον ανάλογο κάδο ανακύκλωσης που έφτιαξαν.

Eikona14 Eikona15 Eikona16

  • Την ίδια ημέρα επισκέφθηκε το σχολείο μας προσωπικό από τη “ΔΙΑΔΥΜΑ” για παροχή εξειδικευμένης εκπαίδευσης  της ανακύκλωσης στους μαθητές.

IMG ac0cd083fd7d2d45124d78771d1bbe2f V IMG 9b2e9d12e6d45b5f7cfec815f6a16751 V Eikona18

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε και η εκπαίδευση των παιδιών αναφορικά με την ανακύκλωση και τον αντίκτυπο της στο περιβάλλον.

Το προσωπικό που οργάνωσε και υλοποίησε την παραπάνω δράση απαρτιζόταν από:

  1. Ευαγγέλου Γεωργία (κοινωνική λειτουργός)
  2. Ρώμπαπα Ελένη Ιωάννα (Ψυχολόγος)
  3. Κιατίπης Στέφανος (Εκπαιδευτικός)
  4. Παρσοπούλου Αθηνά (Λογοθεραπεύτρια)

 

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, 2024-2025