“Γ1 και Γ2 – Ταξίδι με τους 12 Θεούς του Ολύμπου”

Τα τμήματα Γ1 και Γ2 του Δημοτικού Σχολείου Χαλκηδόνας την Τρίτη 22/10/2019 επισκέφθηκε τον χώρο της Διεθνής Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης. Με σκοπό, να πραγματοποιηθεί ένα μυθολογικό ταξίδι παρέα με τους 12 θεούς του Ολύμπου. Πράγμα που έγινε.

Στην είσοδο, μας περίμενε το ξύλινο καράβι των 12 θεών, παρέα με την ξεναγό, ξεκίνησε το ταξίδι μας……… Μας μίλησαν για τη κοσμογονία και το γενεαλογικό δέντρο των Θεών. Είδαμε τα σύμβολά των θεών, ακούσαμε αυτά που είχαν να μας πουν από τις προσομειώσεις  τους..….. Επισκεφτήκαμε το εργαστήριο του Ήφαιστου και τον γνωρίσαμε από κοντά,  μας είπε ο ίδιος τη δική του ιστορία για τη ζωή του. Θαμπωθήκαμε από την ομορφιά της Αφροδίτης….. Μα ο πιο καταπληκτικός και παιχνιδιάρης από όλους ήταν ο Ερμής, που με τα φτερωτά  του σανδάλια μας ταξίδεψε και μας έκανε να γελάσουμε. Η θεά Δήμητρα  με τον καημό της, για την αρπάγη της κόρης της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, μας εξήγησε την εναλλαγή των εποχών. Επίσης,είδαμε οικιακά είδη καθώς και διάφορα τρόφιμα της εποχής εκείνης.

Στο τέλος του ταξιδιού, μας περίμενε ο βαρκάρης του Άδη, όπου μας μετέφερε στο βασίλειο του Πλούτωνα. Εκεί παίξαμε ένα  μικρό διαδραστικό παιχνίδι, βρήκαμε το κράνος του βασιλιά του κάτω κόσμου, όπου όποιος το φορούσε γινόταν αόρατος.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Γ1, Γ2. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.