Δανειστική βιβλιοθήκη

Αγαπητοί γονείς,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργεί από αυτήν την εβδομάδα Δανειστική Βιβλιοθήκη. Στα πλαίσια της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας στα παιδιά, οργανώθηκε απ’ την αρχή της σχολικής χρονιάς μια προσπάθεια εμπλουτισμού και ανανέωσης των υπαρχόντων τίτλων, η οποία απέδωσε περίπου 200 νέα βιβλία εκπαιδευτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου.

Τα βιβλία μας τοποθετήθηκαν σε καινούρια βιβλιοθήκη που παραλάβαμε και οι μαθητές ήδη ανταποκρίνονται θετικά, επιδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον.

Μπορούν να δανείζονται καθημερινά βιβλία (αρκεί να έχουν επιστρέψει το προηγούμενο), τηρώντας τους κανόνες που τους έχουν κοινοποιηθεί στον χώρο της βιβλιοθήκης. Προαιρετικά, μπορούν να συμπληρώνουν ένα φύλλο εργασίας όταν ολοκληρώνουν την  ανάγνωση του βιβλίου, το οποίο προμηθεύονται από το σχολείο.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι οι μαθητές να ενθαρρυνθούν να δημιουργήσουν μια σχέση αγάπης με το βιβλίο και όχι να το αντιμετωπίζουν ως μέσο καταπίεσης.  Έχει αποδειχθεί άλλωστε, ότι η αξιοποίηση του ποιοτικού λογοτεχνικού βιβλίου έχει μεγάλη σημασία για την ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση, καθώς συμβάλλει στην νοητική, αισθητική και κοινωνικοσυναισθηματική ωρίμανση των παιδιών. Αυτή θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν την κριτική και δημιουργική τους σκέψη, να δραστηριοποιήσουν τη φαντασία και την εφευρετικότητά τους, να δοκιμάσουν τα συναισθήματά τους αναπτύσσοντας έτσι τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, να καλλιεργήσουν τη γλωσσική τους έκφραση με έμμεσο και βιωματικό τρόπο, και τελικά να συγκροτήσουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά… «Καλά αναγνωστικά ταξίδια!».

Αφήστε μια απάντηση