Ιστορίες για το σχολικό εκφοβισμό και τα συναισθήματα
Η ΣΤ΄του Σχολείου επισκέφτηκε το Σχολικό Μουσείο της Αμνάτου Ρεθύμνου, ένα χώρο μνήμης και νοσταλγίας για τους παλαιότερους και επιστήμης,μάθησης και γνωριμίας για τα παιδιά, υλοποιώντας ένα βιωματικό πρόγραμμα στο σχολείο των περασμένων χρόνων.
Τα παιδιά υποδέχτηκε ο κ. Κανακάκης Γιώργος, Ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμνάτου, ο οποίος μας έκανε μια παρουσίαση-συζήτηση για το σχολείο των γονιών και των παπούδων μας, στον χώρο του Συλλόγου.
Στη συνέχεια μαζί με το Δάσκαλο-Σχολικό Σύμβουλο κ. Στρατιδάκη Χάρη και τον κ.Κανακάκη, ζήσαμε μια μέρα στο Σχολείο(Σχολικό Μουσείο) ως μαθητές/τριες και δάσκαλοι/ες επιστρέφοντας σε μια άλλη εποχή, όπου ο σχολικός κανονισμός περιλάμβανε ομοιόμορφο ντύσιμο, έλεγχο καθημερινά της καθαριότητας του σώματος, σωματική τιμωρία, κά. Βιώσαμε την αλλοτινή διαδικασία της μάθησης και διδασκαλίας, γράψαμε στην πλάκα με το μολυβοκόντυλο και στο χαρτί με την πένα, διαβάσαμε αποσπάσματα από παλιά βιβλία κ.α.
Υποδοχή στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμνάτου
Μάθημα στη φύση από τον Κ.Στρατιδάκη
Προς το Μουσείο
Έπαρση της Σημαίας Προσευχή, έλεγχος καθαριότητας
Ξενάγηση από τους κ.Στρατιδάκη και κ. Κανακάκη στα εκθέματα του Μουσείου
Στα παλιά θρανία, ένα μάθημα όπως τα παλιά χρόνια
Ένα πρωινό με ψωμί, παξιμάδι, ελιές όπως παλιά
Ευχαριστούμε τον κ.Στρατιδάκη, τον κ. Κανακάκη και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμνάτου για τη φιλοξενία και τα βιωματικά προγράμματα που μας προσέφεραν.