Δημοτικό Σχολείο Αρμένων Ρεθύμνης

Ιστότοπος Δ.Σ.Αρμένων Ρεθύμνης
Δημοτικό Σχολείο Αρμένων Ρεθύμνης

Αρχεία για Φεβρουάριος 2013

Ταινία “λουλούδια σπασμένα”

Κατηγορία Ανακοινώσεις, Δ΄Τάξη, Πολιτιστικά, Προγράμματα, Στ΄Τάξη, Τέχνη , στις 18 Φεβρουαρίου 2013 από

Το Δημοτικό Σχολείο Αρμένων σε συνεργασία με το Κινηματογραφικό Εργαστήρι Χανίων, δημιούργησαν και παρουσίασαν το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «λουλούδια σπασμένα» (διάρκεια 10′ λεπτά). Το ντοκιμαντέρ αφορά στην ανακάλυψη του Υστερομινωικού Νεκροταφείου Αρμένων (1390 π.Χ. – 1190 π.Χ.). Η προβολή έγινε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, στις 7 το βράδυ, στο Cineland Παντελής, Εμμ. Πορτάλιου 3-5.

Οι μαθητές της Δ’ και Στ’ Τάξης με τη συμμετοχή δύο μαθητών της Α’ Τάξης του Σχολείου Αρμένων, σύνολο 28 μαθητών, συνεργάστηκαν για περισσότερο από 4 μήνες. Οι μαθητές επέλεξαν την ενότητα της ταινίας, έγραψαν το σενάριο, ερεύνησαν το θέμα, συνεργάστηκαν με τους αρχαιολόγους κ. Γιάννη Τζεδάκι και κ. Ειρήνη Γαβριλάκη, οργάνωσαν την παραγωγή, έπαιξαν στα γυρίσματα και έκαναν την αφήγηση, ώστε να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη ταινία. Τη διεύθυνση φωτογραφίας έκανε ο Θεόδωρος Θωμαδάκης, τη μουσική έγραψε ο Αντώνης Ζαχαράκης, το συντονισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος και τη σκηνοθεσία έκανε ο Δημήτριος Κουτάντος, υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ήταν οι Ελένη Κουτάντου και η Ξανθούλα Δρακάκη.
Ήταν ένα όμορφο ταξίδι. Καλή προβολή.

Δημοσίευση στον τοπικό τύπο για την ταινία “λουλούδια σπασμένα”

Κατηγορία Πολιτιστικά, Τέχνη , στις 18 Φεβρουαρίου 2013 από

Η εφημερίδα “Ρεθεμνιώτικα Νέα”, δημοσίευσε ένα άρθρο για την προβολή της τανίας που δημιούργησαν τα παιδιά. Ευχαριστούμε την εφημερίδα για τη ανάδειξη αυτής της προσπάθειας των παιδιών!
Διαβάστε το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο.
Λουλούδια σπασμένα

Λουλούδια σπασμένα

Κατηγορία Δ΄Τάξη, Πολιτιστικά, Προγράμματα, Στ΄Τάξη, Τέχνη , στις 18 Φεβρουαρίου 2013 από

Το Δημοτικό Σχολείο Αρμένων σε συνεργασία με το Κινηματογραφικό Εργαστήρι Χανίων παρουσίασαν στον κινηματογράφο Παντελής, την ταινία μικρού μήκους « λουλούδια σπασμένα» ως το αποτέλεσμα του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Ψηφιακά δεδομένα στην εκπαίδευση-Η ανακάλυψη του Υστερομινωικού Νεκροταφείου Αρμένων)». Την ταινία εκπόνησαν συνεργατικά οι Δ και ΣΤ Τάξεις, με τη συμμετοχή δύο παιδιών από την Α και ο δάσκαλος του ΤΕ ο οποίος είναι και υπεύθυνος του προγράμματος .
Από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά και οι
άλλοι συντελεστές της ταινίας εργάστηκαν εντατικά, για να γίνει η ταινία. Τα παιδιά με την καθοδήγηση και παρότρυνση των εκπαιδευτικών συνεργάστηκαν, συνέγραψαν το σενάριο, πήραν μέρος στην διανομή των ρόλων, έπαιξαν ρόλους και ανέλαβαν πρωτοβουλίες και εργασίες, όπως για παράδειγμα τη συλλογή χρημάτων για την κάλυψη μέρους του κόστους της ταινίας, κουράστηκαν αλλά και διασκέδασαν.
Το Σχολείο ευχαριστεί τον ξεχωριστό επιστήμονα και σπουδαίο αρχαιολόγο κ.Τζεδάκη Γιάννη, για τη συμβολή του στην ταινία και τον χρόνο που διέθεσε στα παιδιά, όπως επίσης την κ. Γαβριλάκη Ειρήνη, αρχαιολόγο, που είναι πάντα κοντά μας όταν την χρειαζόμαστε, για την πολύτιμη βοήθειά της. Ευχαριστεί ακόμα τους γονείς των παιδιών και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων για τη συμπαράστασή τους, το κινηματογραφικό εργαστήρι Χανίων και τον κ. Θωμαδάκη Θεόδωρο, το μουσικό κ. Ζαχαράκη Αντώνη, που αφιλοκερδώς επιμελήθηκε τη μουσική της ταινίας και τους υπεύθυνους του κινηματογράφου για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου.
Συγχαρητήρια αξίζουν στις εκπαιδευτικούς Κουτάντου Ελένη, Δρακάκη Ξανθή, στον δάσκαλο του Τ.Ε Κουτάντο Δημήτρη και βέβαια στα παιδιά για την αξιόλογη προσπάθειά τους.( σε επόμενη ανάρτηση μπορείτε να δείτε την ταινία μας)

Εφαρμογή προγράμματος “Σχολικός Εκφοβισμός”

Κατηγορία Όλες οι Τάξεις, Προγράμματα, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ, Το ασφαλές Σχολείο , στις 17 Φεβρουαρίου 2013 από

Στα πλαίσια του προγράμματος “Σχολικός Εκφοβισμός”, την Παρασκευή 8/2/2013, τα παιδιά παρακολούθησαν δύο βίντεο, την ώρα του “μεγάλου διαλείμματος”, που πραγματοποιείται μια φορά κάθε μήνα, ως επιβράβευση της καλής συμπεριφοράς. Στη δραστηριότητα πήραν μέρος και τα παιδιά που είχαν καταγραφεί στο τετράδιο περιστατικών που τηρείται στο Σχολείο, μια που το πρόγραμμα δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά ο στόχος του είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της συλλογικής προσπάθειας προς ένα κοινό στόχο. Μετά το τέλος της προβολής ακολούθησε ελεύθερο παιχνίδι, ενώ με τα παιδιά που είχαν καταγραφεί στο τετράδιο συζήτηση.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων