“Τα βιβλία ταξιδεύουν στην τάξη μας”

Το σχολείο μας υποδέχτηκε τα “Τα βιβλία ταξιδεύουν στην τάξη μας”!!

Μια βαλίτσα γεμάτη με θησαυρούς έτοιμους να τους εξερευνήσουμε!

Τα ¨Τα βιβλία ταξιδεύουν στην τάξη μας¨ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που πραγματοποιεί η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας και φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία και να «ταξιδέψουν» μαζί τους, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Η ύπαρξη διαφορετικών βιβλίων γύρω από το ίδιο θέμα προσφέρει στα παιδιά ποικιλία πληροφοριών και ερεθισμάτων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν κριτική σκέψη, ενώ το έργο καταξιωμένων εικονογράφων καλλιεργεί την αισθητική τους και προάγει μορφές επικοινωνίας όπως η μη λεκτική. Τα βιβλία φθάνουν στο σχολείο μέσα σε μια βαλίτσα με ρόδες και παραμένουν στη σχολική τάξη επί 3 εβδομάδες, ώστε να υπάρχει χρόνος για δανεισμό και για διάφορες δραστηριότητες όπως ομάδα ανάγνωσης, εικαστικό και θεατρικό εργαστήρι, επισκέψεις, εκθέσεις κ.ά.

Τα παιδιά δανείστηκαν όποιο βιβλίο ήθελαν για μια εβδομάδα. Πριν όμως από αυτό είχαμε διαβάσει τους κανόνες του δανεισμού και είχαμε υποσχεθεί ότι θα τους τηρήσουμε όλοι. Έτσι και έγινε. Όλα τα παιδιά γύρισαν τα βιβλία τους την καθορισμένη ημερομηνία σε άψογη κατάσταση.

Ευχαριστούμε πολύ την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας.

1712435533595    1712435593866Λήψη αρχείου

 

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.