ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ για τους 17 Στόχους | in Action SDGs Week 2021

Συμμετέχουμε στην εβδομάδα δράσης για τους 17 στόχους, για τους Παγκόσμιους Στόχους «in Action SDGs Week 2021», μέρος της παγκόσμιας κινητοποίησης του Ο.Η.Ε. Οι μαθητές των Α΄ και  Β΄τάξεων δραστηριοποιήθηκαν στον 14ο και 15ο στόχο για τη ζωή στο νερό και τη ζωή στη στεριά. Τα παιδιά με τις εικαστικές τους δημιουργίες προσέφεραν όμορφα μηνύματα προκειμένου να αλλάξει ο κόσμος μας προς το καλύτερο! Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Θώμη Σίσκου, Χριστίνα Λιούπα και Αριστέα Κουτάλου.

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ για τους 17 Στόχους | in Action SDGs Week 2021

Συμμετέχουμε στην εβδομάδα δράσης για τους 17 στόχους, για τους Παγκόσμιους Στόχους «in Action SDGs Week 2021», μέρος της παγκόσμιας κινητοποίησης του Ο.Η.Ε. Οι μαθητές της Ε΄τάξης δραστηριοποιήθηκαν στον 6ο στόχο για καθαρό νερό στον πλανήτη μας! Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Θώμη Σίσκου και Έλλη Μασούρα.

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

CODE WEEK 2021

Οι μαθητές/τριες των Ε΄και Β΄τάξεων μαζί με τις εκπαιδευτικούς Θώμη Σίσκου, Έλλη Μασούρα και Αριστέα Κουτάλου συμμετείχαν και φέτος στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Codeweek. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Έτσι έπραξαν και τα παιδιά! Ασχολήθηκαν με δύο δραστηριότητες:α) Υπολογιστική σκέψη και επίλυση προβλημάτων και β)Ασχολούμαστε με τη ρομποτική και τα μαστορέματα μέσα στις σχολικές τάξεις. Επίσης η Στ΄τάξη και η Α΄τάξη συμμετείχαν στον παραπάνω διαγωνισμό με τη δραστηριότητα: Υπολογιστική σκέψη και επίλυση προβλημάτων με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Ζωής Θεοφανοπούλου και Χριστίνας Λιούπα αντίστοιχα.

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΔΙΑΘΕΣΗ SELF TEST

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πρέπει να προμηθευθούν από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου τέσσερα (4) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (4-17/10).

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Το Ευρωπαϊκό έργο eTwinning που υλοποίησε το σχολείο μας πέρυσι με τη συμμετοχή των Α΄και Δ΄ τάξεων (περσινών) βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την Εθνική Υπηρεσία με την Εθνική Ετικέτας Ποιότητας! Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν!!!Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο έργο ήταν η Έλλη Μασούρα, Θεολογία Γιώτσα και η Θώμη Σίσκου.

 

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Αύριο οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας προσέρχονται κανονικά στα μαθήματά τους εφόσον έχουν υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Θα υπάρχει αντικαταστάτης εκπαιδευτικός και τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά. Ενημερωθείτε εδώ. 

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση
Σχετ.: η με αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254/09-09-2020 Κ.Υ.Α (Β ́ 4187)
Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοïού COVID-19 σε τμήμα σχολικής μονάδας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην σχετική ΚΥΑ, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που έχουν χαρακτηρισθεί ως στενές επαφές με κρούσμα υποχρεούνται να υποβάλλονται σε δύο διαγνωστικούς ελέγχους (rapid test) είτε στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές είτε σε όλες τις δομές του ΕΟΔΥ, οι οποίες είναι αναρτημένες, κάθε φορά, στην ηλεκτρονική διεύθυνσή του: eody.gov.gr/komy-testing-eody/. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που προσέρχονται στις προαναφερόμενες δομές προσκομίζουν βεβαίωση του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής μονάδας, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι είναι όντως “στενές επαφές” κρούσματος σε τμήμα.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΖΩΗ ΜΑΚΡΗ

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ SELF TEST

Το τεστ  θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Δηλαδή, τα παιδιά την Τρίτη και την Παρασκευή το πρωί θα έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα για COVID -19. Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ σχετικά με τον τρόπο που εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 όπως ορίζονται στην παρούσα απόφαση και ακολουθούνται οι οδηγίες των από 8.9.2021 εισηγήσεων της Εθνικής Επιτροπής προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, όπως αυτές επικαιροποιούνται και εξειδικεύονται με τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού
Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), οι οποίες κοινοποιούνται με εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εδώ.
Ακόμη, θα δοθούν στους μαθητές/τριες επιπλέον οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να εισέλθετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσετε το αποτέλεσμα του self test.

 

 

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ’21

 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Ελληνική Επανάσταση η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Ημερολόγιο, τους Φίλους της Βιβλιοθήκης Δ. Τυρνάβου και το ΓΕ.Λ Τυρνάβου διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:

«Η συμβολή της περιοχής Τυρνάβου στην Επανάσταση του 1821».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021. Ώρα προσέλευσης: 10:30 π.μ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημερίδας:

10.30-11.00 Προσέλευση – Χαιρετισμοί
11.00-11.20

Κωνσταντίνος Σπανός, Εκδότης Θεσσαλικού Ημερολογίου

11.20-11.40 Η εκπαίδευση στην Αν. Θεσσαλία. Η Σχολή του Τυρνάβου

Dr Μιχαήλ Λαφαζάνης

11.40-12.00 Μια ανοιχτή σε ερωτήματα ιστορική πηγή: Το κατάστιχο με τους κτίτορες του ναού της Παναγίας Φανερωμένης

Dr Αναστάσιος Μάτος

12.00-12.20 Τυρναβίτες εκπρόσωποι του Νεοελληνικού Διαφωτισμού

Ιωάννης Γιαννούλας, Εκπαιδευτικός

12.20-12.40 Ψηφίδες τοπικής Ιστορίας και εικαστικές απεικονίσεις από το  Δ. Σ. Αργυροπουλίου

Θεολογία – Ιωάννα Γιώτσα, Εκπαιδευτικός, Μαριάννα Βασιλειάδου – Τσιότρα, Αγιογράφος

12.40-12.55 Διάλειμμα
12.55-13.15 Ο Τύρναβος κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης του 1821 βάσει μιας αναφοράς των κατοίκων του προς τον πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης

Χατζημίχος Αστέριος, Δικηγόρος

13.15-13.35 Εικόνες της Θεσσαλίας μέσα από κείμενα ξένων περιηγητών του 1800 (αναφορά στον Τύρναβο)

Όλγα Κατσαρού-Ευστρατιάδη, Υποδιευθύντρια Δ.ΙΕΚ Λάρισας

13.35-13.55 «400 χρόνια σκλαβιάς και μαρτυρίου»

Μακαγιός Κ. Γεώργιος, Φοιτητής

13.55-14.15 Ο Τυρναβίτης λόγιος και διαφωτιστής Δημήτριος Αλεξανδρίδης

Πατσή Κωνσταντινιά, Δ/ντρια ΓΕ.Λ. Τυρνάβου

14.15-14.30 Λήξη – Απολογισμός

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:οο το πρωί.

Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ.

Το τεστ με εξαίρεση τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.Επιπλέον θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους τουλάχιστον δύο μάσκες καθώς η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων καθώς και συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μπορείτε να δείτε εδώ.

Ευελπιστούμε στην αποτελεσματική συνεργασία όλων, προκειμένου να έχουμε καλή και ασφαλή σχολική χρονιά.

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

Διαδικτυακές ημερίδες για εκπαιδευτικούς και γονείς από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Εμβολιασμός COVID-19 : Προστατεύομαι και Προστατεύω»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στο πλαίσιο της έγκυρης ενημέρωσης σχετικά με τον εμβολιασμό των μελών της σχολικής κοινότητας, διοργανώνει επιστημονικές
διαδικτυακές ημερίδες (webinar) με θέμα: «Εμβολιασμός COVID-19
Προστατεύομαι και Προστατεύω», την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, το απόγευμα από τις 6.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ. για γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας. Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα και για την ενημέρωσή σας πατήστε εδώ.
Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021: 6.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ. το απόγευμα για γονείς και κηδεμόνες μαθητών Α/θμιας Εκπ/σης:
Event number: 2673 272 2689, Event password: 436Pr9rbXbk (43677972 from phones)

Δημοσιεύθηκε στη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε