cropped header

Μήνας: Νοέμβριος 2023

Εδώ Πολυτεχνείο…

50η Επέτειος του Πολυτεχνείου

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, συζήτησαν, τραγούδησαν κι έφτιαξαν ομαδική αφίσα, τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου.

πολΠΟΛΛΠΟΛΛΛΠΠΠΟ ΑΦΙΣΑ

ΑCTION AID (Εκπαιδευτική βαλίτσα Παγκόσμιου Πολίτη 2Π)

Ο Παγκόσμιος Πολίτης ή αλλιώς 2Π είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας και εντάσσεται στα εργαστήρια δεξιοτήτων. Πρόκειται  ουσιαστικά για  μια κούκλα (persona doll), η οποία ταξιδεύει από χώρα σε χώρα, συλλέγει ιστορίες, ανταλλάσσει εμπειρίες και προβληματισμούς. Μέσα στη βαλίτσα του κουβαλά ένα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο βοηθά να ξεδιπλωθούν δραστηριότητες μέσα κι έξω από την τάξη.

Στόχοι της εκπαιδευτικής βαλίτσας είναι τα παιδιά:​

Να αντιληφθούν τον κόσμο ως ένα αλληλένδετο σύνολο και να δουν τον εαυτό τους ως μέρος αυτού.​
Να προσεγγίσουν την έννοια του Ενεργού Πολίτη.​
Να ανακαλύψουν τις συνδέσεις των παγκόσμιων ζητημάτων με την καθημερινή τους ζωή.​
Να οραματιστούν και να δράσουν για έναν πιο δίκαιο κόσμο

Βασικές έννοιες-θεματικές που θα προσεγγίζονται στις δραστηριότητες:​

Ανθρώπινα δικαιώματα​- Φτώχεια​- Ανισότητα​- Περιβάλλον/Κλιματικές αλλαγές​- Βιώσιμη Ανάπτυξη​-

Καταναλωτισμός​-Περιβάλλον και Ανθρώπινη Υγεία

2π

Πρόγραμμα Eυζην ( Εθνική δράση υγείας για τη ζωή των νέων) Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

αρχείο λήψης

Το ΕΥΖΗΝ αποτελεί ένα πρωτοποριακό Πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχοντας ως τελικό αποδέκτη το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού της χώρας.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

Στα πλαίσια του προγράμματος παρακολουθήσαμε την εκπαιδευτική παρουσίαση του ΕΥΖΗΝ για τα τρόφιμα ( οφέλη για τον οργανισμό, ομάδες τροφίμων, εποχικότητα τροφών, παιχνίδια με τα τρόφιμα) με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών. Συζητήσαμε και το κάθε παιδί παρουσίασε το φαγητό του και τις ομάδες τροφίμων που κάλυπτε. Παρουσιάστηκε κουίζ από το wordwall μιλώντας για το μαγικό 5 ( 5 ομάδες, 5 γεύματα την ημέρα, 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα). Ακολούθησε ένα υπέροχο πικ νικ στην αυλή του σχολείου με υγιεινά φαγητά και σπιτικά κεράσματα των γονιών, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ.

ΕΥ ΖΗΝΚΟΥΙΖΠΑΡΟΥΣΙΑΣΠΑΡΟΥΣ 1ΦΑΓΗΤΑ 3ΦΑΓΗΤΑ 4ΦΑΓΗΤΑ 5ΦΑΓΗΤΑΦΑΓΗΤΑ2ΦΑΓΗΤΑ6ΓΛΥΚΟ

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση