Τσικνοπέμπτη 16/02/2023 -“Παίζουμε, χορεύουμε …ψήνουμε”

Τσικνοπέμπτη 16/02/2023.

Μία Δράση στον εξωτερικό χώρο του σχολείου (προαύλιο) με την συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών όλων των τάξεων με θέμα: “Παίζουμε, χορεύουμε… ψήνουμε”

Την Τσικνοπέμπτη 16/02/2023 από τις 10.30-12.30 το πρωί πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας διάφορες αθλητικές δραστηριότητες (αθλοπαιδιές, παιχνίδια, εξάσκηση σε κινητικές δεξιότητες κλπ) καθώς και παραδοσιακοί χοροί και στο τέλος της ημέρας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κέρασε σε όλα τα παιδιά παραδοσιακά ψητά εδέσματα.

Μέθοδος: κυκλική   

Σταθμοί: 6   

Χρόνος σταθμού: 15min   

Χρόνος διαλλείματος: 4min   

Κύκλοι: 1

Το ξεκίνημα έγινε με μοίρασμα των παιδιών στους σταθμούς, με χειροκρότημα του ενός παιδιού στο άλλο και την ευχή ¨καλό παιχνίδι¨. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνονταν με κάθε αλλαγή σταθμού. Με αυτό τον τρόπο και με αφορμή τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών/τριών προσπαθήσαμε να κάνουμε πράξη τις αξίες που πραγματικά πρεσβεύει ο αθλητισμός, η κίνηση, το παιχνίδι. Αυτές είναι η “ευγενής άμιλλα” (ανταγωνιστικό παιχνίδι με ευγένεια), το “ευ αγωνίζεσθαι¨(δίκαιο παιχνίδι – fair play) και ο σεβασμός (Respect) που πρέπει να δείχνουμε, τόσο σε αντίπαλο, όσο και σε συμπαίκτη.

Επιπλέον, τα παιδιά (μαθητές και μαθήτριες) μέσα από την επικοινωνία, την συνεργασία και την κριτική τους σκέψη, τους δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσουν με την φαντασία τους συμπεριφορές και στάσεις, που βάζουν τις βάσεις για την μετέπειτα φίλαθλη συμπεριφορά τους όταν θα ενηλικιωθούν. Ο θεατής, ο φίλαθλος, ο οπαδός είναι μέρος του αθλητισμού. Είναι αυτός/η που παρακολουθεί, ενθαρρύνει, χειροκροτά τον αθλητή/τρια και συμμετέχει και αυτός/η στην δημιουργία του “καλού & αγαθού”.

 

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολόγιου των παιδιών:

https://drive.google.com/file/d/1fl1ULzXdpsfkPV6qI97AdwoKYk99K1Pe/view

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αγαστή συνεργασία στην πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων και δράσεων με στόχο πάντα τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου!

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

Δημοτικό σχολείο Αδριανής- Νικηφόρου


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Φυσική Αγωγή. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.