BRAVO SCHOOLS-Ψηφίστε το σχολείο μας

Το σχολείο μας συμμετέχει στον 5ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2022, για τους 17  Παγκόσμιους  Στόχους, στον οποίο καταγράφονται οι προτάσεις των μαθητών και μαθητριών για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Ψηφίστε τώρα τις καλύτερες πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την επιβράβευση των σχολικών προτάσεων.

Αναδείξτε τις καλύτερες πρακτικές για να ενταχθεί το σχολείο μας, ως κέντρο ενημέρωσης και αφύπνισης της τοπικής μας κοινότητας, στο Δίκτυο Πρεσβευτών των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης!

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Διάρκεια ψηφοφορίας

από 16 έως 31 Μαΐου 2022.

Πατήστε εδώ για να ψηφίσετε.

 

 

 

Σας ευχαριστούμε!!!

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

eTwinning-Το τραγούδι μας -Στη γειτονιά του Ήλιου-

Ολοκληρώθηκε η 4η αποοστολή των μαθητών στο έργο eTwinning που υλοποιούν οι Α-Γ-Δ- τάξεις του σχολείου και το τραγούδι που ετοίμασαν μπορείτε να το ακούσετε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς των τάξεων των τριών σχολείων(Αδριανής-Νικηφόρου, Γομφίων και 3ου Νεάπολης Θεσσαλονίκης) καθώς και στη Χριστίνα Δήμου που συνέθεσε τη μουσική και στην εκπαιδευτικό μουσικής του σχολείου κα Καλλιπολίτη που συνόδευσε τους μαθητές /τριες στο πιάνο.

Τραγούδι

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Επίσκεψη στο πάρκο ηλιακών ρολογιών-Ομαλή μετάβαση των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στο Γυμνάσιο

Το σχολείο θέλοντας να συμβάλλει στην ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, στη σημαντική αυτή αλλαγή στην μαθητική πορεία των μαθητών/τριών, στο πλαίσιο της οποίας έχουν να διαχειριστούν όχι μόνο το νέο σχολικό περιβάλλον αλλά και μια σειρά από συναισθηματικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που ανακύπτουν,  όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη για τους μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων (Δευτέρα 16  Μαΐου  στις 11:45 π.μ.) στο Γυμνάσιο Νικηφόρου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου, να ενημερωθούν και να συζητήσουν με τη Διευθύντρια κ. Πατσιάβρα αλλά και με εκπαιδευτικούς του σχολείου για όλα όσα θα συναντήσουν (προγράμματα, κανόνες λειτουργίας κτλ). Επίσης ο εκπαιδευτικός κ. Δογραμματζίδης τους παρουσίασε  πειράματα φυσικής στο εργαστήριο του σχολείου και στη συνέχεια τους ξενάγησε στο πάρκο ηλιακών ρολογιών στην αυλή του σχολείου.  Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν και ελπίζουμε να τους βοηθήσαμε σε αυτή την μεγάλη αλλαγή με την οποία θα έρθουν αντιμέτωπα σε λίγους μήνες. Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια κ Πατσιάβρα, τον κ. Δρογραμματζίδη αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς για την φιλοξενία αλλά και  την εξαιρετική συνεργασία  που έχουμε μεταξύ μας.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Ενδοσχολική επιμόρφωση

Στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφώσεων και συγκεκριμένα σύμφωνα με το Ν. 4823/2021, άρθρα 95 και 96 υλοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 το απόγευμα μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Webex επιμορφωτική συνάντηση από την Δράση με θέμα «Διαχείριση της σχολικής τάξης » στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Ευχαριστούμε θερμά τη Δράση και συγκεκριμένα την κοινωνική λειτουργό κα Τζάφου Μάρθα για την ενδιαφέρουσα επιμορφωτική συνάντηση!.png 2

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Μία αστροφυσικός στο σχολείο μας!

Μια αστροφυσικός στο σχολείο μας!
Με ιδιαίτερη χαρά και συναισθήματα ενθουσιασμού και θαυμασμού ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικτυακή συνάντηση των Α΄,  Γ΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας με την Ελληνίδα αστροφυσικό κα. Μαρία Χαρίση. Η κυρία Χαρίση εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Vanderbilt των Η.Π.Α. Η έρευνά της επικεντρώνεται σε διπλά συστήματα υπερμεγέθων μελανών οπών που δημιουργούνται από συγκρούσεις γαλαξιών. Μεγάλωσε στην Πύλη Τρικάλων και σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην αστρονομία στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια εργάστηκε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια (Caltech).
Αφορμή της συνάντησής μας, αποτέλεσε η συνεργασία του σχολείου μας με το Δ.Σ. Γόμφων Τρικάλων (διοργανωτής της συνάντησης) στο εθνικό έργο eTwinning με τίτλο «STEAM- Στη γειτονιά του ήλιου». Οι μαθητές μας γνώρισαν την ερευνήτρια, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την «ξενάγηση» που είχε ετοιμάσει για εμάς στο ηλιακό μας σύστημα, έθεσαν τις δικές του ερωτήσεις σχετικά με το σύμπαν, τα ηλιακά σώματα και το ταξίδι στο διάστημα και είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τον κόσμο που μας περιβάλλει, μέσα από αναλυτικές περιγραφές, βίντεο, προσομοιώσεις.
Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Χαρίση για τη διάθεση, την αμεσότητα και για το χρόνο που μας διέθεσε και ευχόμαστε η συνάντηση αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο στους μαθητές μας, να προσεγγίσουν τη γνώση πέρα από τα στενά σχολικά πλαίσια.

Δημοσιεύθηκε στη Α' τάξη, Ανακοινώσεις, Γ' τάξη, Δ' τάξη | Σχολιάστε