Franco Colapinto

Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of Copy of 12Biography

Μπορεί να έχει αγωνιστεί σε περιορισμένο αριθμό Grand Prix, αλλά ο οδηγός της Alpine, Franco Colapinto, έχει ήδη χτίσει ένα σημαντικό όνομα στη Formula 1, έχοντας κληθεί όχι μία, αλλά δύο φορές στα μέσα της σεζόν για να αντικαταστήσει έναν συναθλητή του.

Στα τέλη Αυγούστου του 2024, η Williams ανακοίνωσε ότι ο Colapinto, οδηγός της ακαδημίας της και τότε αγωνιζόμενος στην F2, θα συμμετείχε στο υπόλοιπο της σεζόν με την ομάδα, αντικαθιστώντας τον Logan Sargeant ως team-mate του Alex Albon.

Νικητής αγώνων σε πλήθος κατηγοριών στις μικρές σειρές μονοθεσίων, ο Colapinto είχε ενταχθεί στην Ακαδημία Οδηγών της Williams στις αρχές του 2023 και έκανε το ντεμπούτο του σε ελεύθερα δοκιμαστικά (FP1) με την ομάδα της F1 στο περσινό Βρετανικό Grand Prix – παίρνοντας μια πρώτη γεύση από την FW46.

Στο αγωνιστικό του ντεμπούτο που ακολούθησε στη Monza, έγινε ο πρώτος Αργεντινός οδηγός στην F1 μετά από 23 χρόνια (μετά τις τελευταίες εμφανίσεις του Gaston Mazzacane για την Prost το 2001) και μόλις ο δεύτερος Αργεντινός που οδήγησε για τη Williams, ακολουθώντας τα χνάρια του συμπατριώτη του, Carlos Reutemann.

Παρά την προφανή ταχύτητά του, η υπογραφή του Carlos Sainz από τη Williams άφησε τον Colapinto χωρίς μόνιμη θέση για το 2025, με αποτέλεσμα να μετακινηθεί στην Alpine ως αναπληρωματικός. Όμως, δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ για να επιστρέψει στο grid, αντικαθιστώντας τον rookie Jack Doohan από τον έβδομο γύρο και έπειτα, διατηρώντας τελικά τη θέση του και για το 2026.

-Πηγή

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση