Δεκ 27 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Τα πάντα για τα Χριστούγεννα

Κάτω από: blogs

H froggy έχει δημιουργήσει από τον Μάιο ένα blog αφιερωμένο στα Χριστούγεννα. Έχει μαζέψει ό,τι υπάρχει στο ίντερνετ, από τραγούδια, βιντεοκλίπ, ιστορίες και φωτογραφίες και με συνέπεια τα έχει περάσει σε κείμενα που εμφάνιζε κάθε μέρα.
Διηγείται ιστορίες και έθιμα και εξηγεί από απλά πράγματα όπως η συνήθεια των ευχετηρίων καρτών, της βασιλόπιττας ή της χριστουγεννιάτικης κάλτσας.
Στο τμήμα του blog της με τα νέα καλύπτει την τρέχουσα επικαιρότητα, όπως το ωράριο ή κάποιες διεθνείς ειδήσεις που έχουν ως θέμα τους τις γιορτές αυτές.
Αν κάποιος θέλει να δει τις εκδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί για το διάστημα αυτό, το blog της froggy τις έχει όλες μαζεμένες.
Ίσως το πιο ενδιαφέρον τμήμα της συνολικής δουλειάς της να είναι αυτό με την περιγραφή των χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων εθίμων σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως στην Ιαπωνία:
??Γι? αυτό και τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς τα πάρτι στα οποία διασκεδάζουν οι Ιάπωνες έχουν μια παραπάνω σημασία: ονομάζονται bonenkai και είναι -θα λέγαμε- πάρτι λησμονιάς. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι καμπάνες των βουδιστικών ναών χτυπούν 108 φορές για να διώξουν τα κακά πνεύματα του περασμένου χρόνου, ενώ το έθιμο επιτάσσει για το ίδιο βράδυ να σερβίρονται σε όλα τα εορταστικά τραπέζια λεπτά και μακριά ζυμαρικά (toshikoshi soba), που συμβολίζουν τη μακροζωία και την καλή τύχη??.
Σε όποιο μέρος του κόσμου και να βρίσκεστε, Καλά Χριστούγεννα!

  • http://allforchristmas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση