Αρχική » ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες

ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Λειτουργία Σχολών Μαθητείας ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ διατηρεί 50  Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας σε όλη την Ελλάδα, όπου φοιτούν 7.500 – 8.000 μαθητές και λειτουργούν 30 Γραφεία Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΓΔΕΕ) με την αγορά εργασίας. Κάθε μία από τις 50 Σχολές, διαθέτει συγκεκριμένες ειδικότητες (όχι όλες όμως) που θα δείτε παρακάτω. Έτσι ο κάθε ενδιαφερόμενος, αφού επιλέξει την ειδικότητα που θέλει, θα πρέπει να ελέγξει σε ποιες Σχολές υπάρχει αυτή η συγκεκριμένη ειδικότητα και στη συνέχεια να επιλέξει τη Σχολή που τον εξυπηρετεί καλύτερα.

Οι ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ λειτουργούν ήδη από το 1952, εφαρμόζοντας με επιτυχία τον θεσμό της Μαθητείας, το εκπαιδευτικό σύστημα που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη, με την αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Η φοίτηση διαρκεί 2 σχολικά έτη (4 εξάμηνα), κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα (21 ώρες την εβδομάδα) και παράλληλα πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε κάποια επιχείρηση με αμοιβή και ασφάλιση από τον εργοδότη τους.

Οι μαθητευόμενοι ασκούνται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε ελεύθερους επαγγελματίες, σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε ΔΕΚΟ, Δήμους και στον δημόσιο τομέα. Πρόκειται για επιχειρήσεις όλων των κλάδων της εθνικής οικονομίας και σε πολλές τεχνικές ειδικότητες, όπως Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής,  Κομμωτικής Τέχνης, Γραφικών Τεχνών-Εκτυπώσεων, Ξυλουργών-Επιπλοποιών, Υφάσματος-Ένδυσης, Υπαλλήλων Διοικητικών ή Οικονομικών Καθηκόντων, κ.α.

Στόχος είναι οι μαθητές ολοκληρώνοντας τη φοίτησή τους, να έχουν αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Το σύστημα on the job-training που εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ, έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην πράξη καθώς οι μαθητές σε σημαντικό ποσοστό, μετά το τέλος των σπουδών τους, συνεχίζουν να απασχολούνται στις θέσεις πρακτικής άσκησης.

Προϋποθέσεις Εγγραφής

Στις ΕΠΑΣ Μαθητείας δικαίωμα εγγραφής έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου και ηλικίας έως 23 ετών. Η εισαγωγή στις ΕΠΑΣ επιτυγχάνεται μετά από μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων των υποψηφίων (βαθμός τίτλου σπουδών, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια).

 Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΟΑΕΔ για να ενημερωθείτε για τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Ειδικότητες Σχολών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Στην ειδικότητα Αισθητικής Τέχνης ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης, υπεύθυνος για την περιποίηση και τον καλλωπισμό του υγιούς ανθρώπινου δέρματος και των νυχιών με τη βοήθεια φυσικών και τεχνητών μέσων, για την αισθητική περιποίηση του προσώπου-σώματος, μασάζ, αποτρίχωση, αισθητική άκρων, μακιγιάζ και εναλλακτικές θεραπείες σώματος.

ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ

Στην ειδικότητα Αργυροχρυσοχοΐας ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης, ικανός να εργασθεί σε όλους τους τομείς και βαθμίδες του επαγγελματικού πεδίου, που αφορά στη σχεδίαση, κατασκευή και επιδιόρθωση κοσμημάτων απλής και σύνθετης μορφής από ασήμι, χαλκό και κράματα χαλκού, στην εγχάραξη και επικάλυψη με απλά ή πολύτιμα μέταλλα με τη σωστή χρήση κατάλληλων πρώτων υλών και μηχανών.

ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Ο Τεχνίτης Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής ασχολείται με την παραγωγή άρτου, διαφόρων αρτοσκευασμάτων, καθώς και ποικίλων γλυκών και εδεσμάτων, εφαρμόζοντας τους ισχύοντες αγορανομικούς και υγειονομικούς κανόνες.

ΒΟΗΘΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ

Στην ειδικότητα Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος υπάλληλος, υπεύθυνος να φροντίζει για τη σωματική και ψυχική υγεία, αλλά και για την ομαλή ανάπτυξη των βρεφών και των νηπίων. Παράλληλα, ακολουθεί και εφαρμόζει μέτρα προληπτικής ιατρικής (εμβολιασμούς, εξετάσεις κ.λπ.) και παρέχει στους γονείς συμβουλές και οδηγίες για τη σωστή ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των νηπίων υπό την καθοδήγηση και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο παιδαγωγό.

ΒΟΗΘΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

Στην ειδικότητα Βοηθών Γενικής Νοσηλείας ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος υπάλληλος, υπεύθυνος για τη βελτίωση και αποκατάσταση της υγείας του ασθενή, καθώς και για τη νοσηλευτική του φροντίδα. Επίσης, συνεργάζεται με το γιατρό και τον υπεύθυνο για την εφαρμογή των ιατρικών οδηγιών.

ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Στην ειδικότητα Βοηθών Φαρμακείου ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος υπάλληλος, υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του Φαρμακείου. Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος έρχεται σε επαφή με το κοινό και το εξυπηρετεί, επεξηγεί και εκτελεί συνταγές, διεκπεραιώνει παραγγελίες φαρμάκων, τακτοποιεί τα φάρμακα στα ράφια του φαρμακείου, καθώς επίσης επικουρεί και ολοκληρώνει το έργο του φαρμακοποιού.

Επιπλέον, παρασκευάζει φάρμακα και καλλυντικά υπό την εποπτεία του επιβλέποντος φαρμακοποιού, εφαρμόζοντας τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές παρασκευής. Τέλος, παρέχει μικρής κλίμακας πρώτες βοήθειες και εφαρμόζει τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ – ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ

Στην ειδικότητα Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης που απασχολείται σε όλη την αλυσίδα μεταποίησης και τυποποίησης του γάλακτος, από την παραλαβή του στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας μέχρι και την παράδοση του τελικού προϊόντος στις αποθήκες.

Συγκεκριμένα, παραλαμβάνει και αποθηκεύει την πρώτη ύλη, διεξάγει εξειδικευμένες φυσικές ή βιοχημικές διεργασίες, όπως ανάμιξη, ψύξη, παστερίωση, αποστείρωση, ομογενοποίηση, απαέρωση, διήθηση, συμπύκνωση, ξήρανση, επώαση, πήξη, ωρίμανση, τεμαχισμός, μάλαξη, αποστράγγιση, κροκίδωση, συσκευάζει το τελικό προϊόν, ελέγχει την ποιότητα πρώτων υλών, ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων, καταγράφει, συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα παραγωγής και ποιότητας. Τέλος, τηρεί τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων και του χώρου εργασίας.

ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

Στην ειδικότητα Γραφικών Τεχνών – Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Εντύπου ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης, ικανός να εκτελεί εργασίες που αφορούν κατά κύριο λόγο στον αισθητικό σχεδιασμό, αλλά και στην επιμέλεια της έκδοσης και παραγωγής εντύπων κάθε είδους και μορφής με τις σύγχρονες μεθόδους της νέας τεχνολογίας.

ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ – ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ

Στην  ειδικότητα Γραφικών Τεχνών – Εκτυπώσεων, ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης, που αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία εκτύπωσης και παράγει εργασίες όπως  βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, έντυπα, αφίσες με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων και μηχανών εκτύπωσης.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ & ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Ο Εγκαταστάτης Ψυκτικών και Κλιματιστικών Έργων ασχολείται με την εγκατάσταση, τη συντήρηση, τον έλεγχο και την επισκευή συστημάτων και μηχανημάτων ψύξης, εξαερισμού και κλιματισμού σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.

ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Στην ειδικότητα Κομμωτικής Τέχνης ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης, υπεύθυνος για τον καλλωπισμό της κόμης και του τριχωτού της κεφαλής, για τη δημιουργία καλλιτεχνικών χτενισμάτων και εξειδικευμένων κομμώσεων, για την απόδοση επιθυμητών αποχρώσεων και για τη δημιουργία τεχνητού κατσαρώματος και ισιώματος μαλλιών, καθώς και για την παροχή κάθε είδους εργασίας κομμώσεων σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ο Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης είναι υπεύθυνος για την προετοιµασία και την παρασκευή των φαγητών και των εδεσµάτων στους διάφορους χώρους εστίασης.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στην ειδικότητα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος υπάλληλος, υπεύθυνος για τη διαχείριση τουριστικών και ξενοδοχειακών μονάδων.

Ειδικότερα, δραστηριοποιείται:

  • στη διαχείριση (παραγγελία, αποθήκευση, συντήρηση και διακίνηση) υλικών και ποτών των επισιτιστικών τµηµάτων και µονάδων,
  • στη διοίκηση δωµατίων, ορόφων, τροφίµων και ποτών, συνεδριακών χώρων, καθώς και τµηµάτων άθλησης και ψυχαγωγίας πελατών και
  • στην εφαρμογή επιχειρησιακών και διεθνών ηλεκτρονικών ξενοδοχειακών προγραµµάτων διαχείρισης και λειτουργίας όλων των τµηµάτων ενός ξενοδοχείου.

ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ – ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ

Στην ειδικότητα Ξυλουργών – Επιπλοποιών ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης, που ασχολείται με την αξιοποίηση και την επεξεργασία του ξύλου και των προϊόντων ξύλου, καθώς και με την κατασκευή επίπλων, προκειμένου να ικανοποιηθούν ανάγκες που απαιτούν τη χρήση ξύλου:

  • σε εξωτερικές κατασκευές όπως: υπόστεγα, κιόσκια, ξύλινες περιφράξεις, πέργκολες, κατασκευές που αφορούν στην ψυχαγωγία παιδιών, ξύλινες εξέδρες κ.α.,
  • σε κατασκευές που αφορούν στην οικοδομική: λυόμενα σπίτια, ξύλινες σκεπές, ξύλινες επενδύσεις, ξύλινα κουφώματα (εσωτερικά και εξωτερικά) κτηρίων, ξύλινα πατώματα, ξύλινες σκάλες και ερμάρια (ντουλάπια) κουζίνας και υπνοδωματίων, χωρίσματα δωματίων και
  • σε κατασκευές επίπλων: έπιπλα τραπεζαρίας, σαλονιού, κουζίνας, τουαλέτας, κρεβατοκάμαρας, γραφείου, καταστημάτων, εστιατορίων, μπαρ, σχολείων, κινηματογράφων – θεάτρων, πλοίων, νοσοκομείων, εκκλησιαστικά έπιπλα, έπιπλα μπαλκονιών και εξωτερικών χώρων και σκάλες.

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ)

Ο Τεχνίτης Αερίων Καυσίμων ασχολείται  με την κατασκευή, τη συντήρηση, την επισκευή και τον έλεγχο των ηλεκτρομηχανολογικών διατάξεων – απαραίτητων για την καύση των υγρών και αερίων καυσίμων οικιακής, επαγγελματικής και βιομηχανικής χρήσης, καθώς και των μεγαλύτερων δικτύων μεταφοράς και διανομής αερίων καυσίμων. Επίσης, στο εύρος των εργασιών του εντάσσονται και οι μετρήσεις των παραγόμενων καυσαερίων.

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ

Ο Τεχνίτης Αμαξωμάτων ειδικεύεται στην κατασκευή, συντήρηση, επισκευή και βαφή αμαξωμάτων, καθώς και στην επιδιόρθωση και συντήρηση του χρώματος των διαφόρων τύπων οχημάτων (επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά, μοτοσυκλέτες κ.α.).

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΩΝ

Ο Τεχνίτης Εργαλειομηχανών ειδικεύεται στην κατασκευή και κατεργασία μεταλλικών στοιχείων και αντικειµένων µε τη χρήση εργαλειοµηχανών συμβατικού τύπου ή αριθμητικού ελέγχου (τόρνος, φρέζα, γραναζοκόπτης, μηχανές πλάνης και λείανσης).

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ο Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Εργασιών είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης, ο οποίος ασχολείται με την  κατασκευή, καλωδίωση, συντήρηση και επισκευή μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης χαμηλής τάσης και ασθενών ρευμάτων σε κτίρια οικιακής, εμπορικής και βιομηχανικής χρήσης, σε συνεργασία με τον ηλεκτρολόγο εγκαταστάσεων. Επίσης, στα αντικείμενα του περιλαμβάνονται η σύνδεση και αποσύνδεση ηλεκτρικών συσκευών, επαγγελματικών και οικιακών.

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ο Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης, ο οποίος ελέγχει τα ηλεκτρολογικά και ηλεκτρονικά συστήματα ενός οχήματος και ασχολείται με την επισκευή και τη συντήρησή τους. Στα αντικείμενα του συγκαταλέγεται η διάγνωση και ο εντοπισμός βλαβών, αλλά και η αντικατάσταση των σχετικών εξαρτημάτων.

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ & ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Ο Τεχνίτης Ηλεκτρονικών Συσκευών, Εγκαταστάσεων και Υπολογιστικών Συστημάτων είναι ένας τεχνίτης ειδικευμένος στον έλεγχο, στη συντήρηση και στην επισκευή των διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών (όπως τηλεοράσεις, κεντρικές δορυφορικές κεραίες, συσκευές βίντεο, ηλεκτρονικοί υπολογιστές θυροτηλεοράσεις, μικροφωνικές εγκαταστάσεις κλπ).

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ & ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ο Τεχνίτης Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης, ικανός να εκτελεί εργασίες που σχετίζονται με τη συντήρηση, επισκευή και τοποθέτηση αγωγών μεταφοράς ψυχρού ή θερμού νερού ύδρευσης, νερού κεντρικής θέρμανσης και κλιματισμού, αποχετεύσεων, κολυμβητικών δεξαμενών, αρδευτικών – αποστραγγιστικών έργων, δικτύων πυρόσβεσης και γεωθερμικών εγκαταστάσεων.

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜHXANΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ο Τεχνίτης Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου είναι ειδικευμένος τεχνίτης, ικανός να εκτελεί εργασίες που σχετίζονται με τη συντήρηση οχημάτων, αλλά και τη διάγνωση και επισκευή βλαβών όλων των επιμέρους τμημάτων και συστημάτων των αυτοκινήτων, ακολουθώντας τις τεχνικές προδιαγραφές των κατασκευαστών τους.

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Ο Τεχνίτης Μεταλλικών Κατασκευών είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης, ικανός να εκτελεί εργασίες που σχετίζονται με την επεξεργασία, διαμόρφωση, σύνθεση και συγκόλληση διάφορων μετάλλων, χρησιμοποιώντας οξυγονοκόλληση ή ηλεκτροκόλληση και μεγάλη ποικιλία εργαλείων.

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΣΥΝΘΕΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Ο Τεχνίτης Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών ελέγχει τα όργανα και τα εξαρτήματα της μηχανής, εντοπίζει πιθανές δυσλειτουργίες και υποδεικνύει τη διαδικασία αποκατάστασης τους. Μετά το πέρας των εργασιών αυτών, αναλαμβάνει τον επανέλεγχο του αεροσκάφους και επιτρέπει ή όχι την πτήση του.

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Ο Τεχνίτης Ναυπηγικής Βιομηχανίας είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης, ικανός να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα εργασιών που συντελούνται σε μια ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα, όπως είναι η κατασκευή, η επισκευή και η συντήρηση μεταλλικών επιφανειών και σωληνώσεων όλων των τύπων των δικτύων ενός πλοίου.

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Ο Τεχνίτης Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών ασχολείται με την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τη μετατροπή δικτύων και λειτουργικών συστημάτων, καθώς και αναπτύσσει εφαρμογές χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των πολυμέσων. Με δύο λόγια, ειδικεύεται στην υποστήριξη χρηστών οικιακών ή επαγγελματικών υπολογιστών με ποικίλους τρόπους (έλεγχος ορθή λειτουργίας, επίλυση προβλημάτων, αναβάθμιση λογισμικού, κλπ).

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Στην ειδικότητα Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος υπάλληλος που ασκεί τα καθήκοντά του, όπως καθορίζονται από τις δραστηριότητες της επιχείρησης ή του οργανισμού στον οποίο απασχολείται.

Συνήθως ασχολείται με την αρχειοθέτηση εγγράφων, με την παροχή πληροφοριών από το τηλέφωνο, την εξυπηρέτηση πελατών, την προετοιμασία και αποστολή επιστολών, τη δακτυλογράφηση εγγράφων και το χειρισμό e-mail και fax.

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Στην ειδικότητα Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος υπάλληλος, ο οποίος συμμετέχει επικουρικά σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της επιχείρησης, που σχετίζονται με την οικονομική λειτουργία, με ιδιαίτερο όμως βάρος στον τομέα της χρηματοοικονομικής οργάνωσης και διοίκησης.

Διεκπεραιώνει εργασίες σχετικές με την οικονομική λειτουργία της επιχείρησης (ή φορέα ή οργανισμού) στην οποία εργάζεται. Επεξεργάζεται και παρακολουθεί τα οικονομικά γεγονότα της επιχείρησης και διενεργεί εργασίες οικονομικής φύσεως εντός της επιχείρησης (εργασίες μισθοδοσίας, προμηθειών, κ.λπ.), καθώς και συναλλαγές με τρίτους (τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, πελάτες, προμηθευτές κ.λπ.).

ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ – ΕΝΔΥΣΗΣ

Στην ειδικότητα Υφάσματος – Ένδυσης, ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης, που απασχολείται σε εργασίες με αντικείμενο το σχεδιασμό και την κατασκευή έτοιμων ενδυμάτων με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των συστημάτων CAD.

ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ

Στην ειδικότητα Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής Τοπίου, ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος τεχνίτης, υπεύθυνος για τη φροντίδα, για την αναπαραγωγή, τη μεταφύτευση, το κλάδεμα, τη συντήρηση και κατασκευή κήπων και κηποτεχνικών εφαρμογών.

ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΪΑΣ

Στην ειδικότητα Ωρολογοποιίας ο εργαζόμενος είναι ειδικευμένος τεχνίτης, με πιστοποιημένες γνώσεις, ικανότητες και επαγγελματικές στάσεις, ικανός να εκτελεί αυτόνομα, υπεύθυνα και εμπρόθεσμα εργασίες που αφορούν την επιδιόρθωση, τον καθαρισμό και τη ρύθμιση κάθε τύπου μηχανικών, αυτόματων ή ηλεκτρονικών ρολογιών.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση