Αρχική » ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Υπάρχουν διάφορα εργαλεία και βοηθήματα που μπορούν να σε υποστηρίξουν να γνωρίσεις τον εαυτό σου (εργαλεία αυτοδιερεύνησης) και να σχεδιάσεις το μέλλον σου και παρακάτω προτείνουμε μερικά. Σε κάθε περίπτωση, σου προτείνουμε να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού / Σταδιοδρομίας, που μπορείς να βρεις εδώ.

  • Τέστ επαγγελματικού προσανατολισμού: Γνώρισε τον εαυτό σου, τις κλίσεις σου, τα ενδιαφέροντά σου και τις αξίες σου μέσα από τα τεστ ενδιαφερόντων, επαγγελματικών αξιών και επαγγελματκών αποφάσεων της Πύλης του ΕΟΠΠΕΠ.
  • Καριεροσκόπιο: Κοιτάζοντας Μέσα. Κοιτάζοντας Έξω. Κοιτάζοντας Γύρω» Περιέχει σύντομες ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, να συνειδητοποιήσεις ποια είναι τα προσόντα σου, να διερευνήσεις εναλλακτικές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές κατά το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας σου, να θέσεις τους επαγγελματικούς σου στόχους, να πάρεις συνετές αποφάσεις για την υλοποίηση των στόχων αυτών, αλλά και να ξεπεράσεις με επιτυχία όποια τυχόν εμπόδια εμφανίζονται στην πορεία.
  • «Σταυροδρόμια Καριέρας: Ατομικό Σύστημα Σχεδιασμού Σταδιοδρομίας» Είσαι νέος που έχεις ολοκληρώσει ένα πρώτο κύκλο σπουδών και έχεις επιλέξει μια επαγγελματική πορεία αλλά σήμερα δεν γνωρίζεις ακόμη με βεβαιότητα πού οδηγεί; Σκέφτεσαι ότι ίσως είναι καιρός να κάνεις μερικές αλλαγές; Αν ναι, πιθανώς, σε ένα σταυροδρόμι στην καριέρα σου. Αυτό το βιβλίο ασκήσεων και ατομικών δραστηριοτήτων μπορεί να σε βοηθήσει να αναρωτηθείς αν βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο, αν θα συνεχίσεις αυτή την πορεία ή θα κινηθείς σε νέα κατεύθυνση. Τα Σταυροδρόμια Καριέρας μπορεί να αποτελέσουν την ευκαιρία, τη διέξοδο προς νέα επίπεδα επαγγελματικής ικανοποίησης.
  • «Παίρνω το Έλεγχο: Βρίσκω το δρόμο μου αντιμετωπίζοντας την ανεργία» Στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε η ανεργία είναι ένας “εφιάλτης και μια απειλή” που βιώνουμε όλοι και περισσότερο οι νέοι. Μερικές φορές η αποτελεσματικότερη βοήθεια μπορεί να μας δοθεί απο κάποιον που έχει βιώσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Στο βιβλίο περιγράφονται τα συναισθήματα που οι άνεργοι δηλώνουν ότι βίωσαν στο διάστημα της ανεργίας τους. Στη συνέχεια ακολουθούν οι προτάσεις τους για τους τρόπους που τους βοηθούσαν και πιθανόν να βοηθήσουν και άλλα άτομα που βρίσκονται στην ίδια θέση να αντιμετωπίσουν το άγχος της ανεργίας.
  • Οδηγός Κινητικότητας στην Ευρώπη για μαθητές, νέους και κάθε ενδιαφερόμενο που αναζητεί ευκαιρίες για σπουδές και εργασία: Ανακάλυψε πόσο έτοιμος είσαι για μια εμπειρία κινητικότητας σε μια άλλη χώρα !
  • Πώς θα καταλάβω ότι διαθέτω τις ικανότητες ενός επιχειρηματία;

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση