Εκπαιδευτική Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών

ΑΦΙΣΑ ΜΟΝΗ 2

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασών που εορτάζεται στις 21 Μαρτίου και στο πλαίσιο τόσο του έργου eTwinning “The secret life of trees”, όσο και των δράσεων μας στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου που ανήκουμε «Μαθαίνω για τα Δάση»,  υποδεχτήκαμε την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κα. Χριστίνα Κασιντή.

Άραγε που περιπλανιέται σήμερα η ηρωίδα της η “Σούλα η σακούλα”, αναρωτηθήκαμε…. Ξέρουμε πολύ καλά ότι της αρέσουν οι περιπέτειες, οπότε σκεφτήκαμε ότι ίσως να έχει πάει στην παιδική χαρά ή στη θάλασσα να μιλήσει με τα ψάρια και να δει τις βαρκούλες και τα καραβάκια ή στο δάσος ή να έχει μπλέξει σε πειρατικές περιπέτειες ή να ταξιδεύει ακόμα πιο μακριά στη Γαλλία στον πύργο του Άιφελ!

COLLAGE PERIPETEIES

  • Κυρία νομίζω πως το πρωί που ερχόμουν την είδα έξω από το σχολείο, είπε ένας φίλος μας!

Πράγματι, η αγαπημένη μας «Σούλα η σακούλα» τρύπωσε στο νηπιαγωγείο μας και βρέθηκε μαζί μας. Τέτοια μέρα αποφάσισε να την περάσει μαζί μας και να μας διηγηθεί τις νέες περιπέτειες της στο δάσος με  τη βοήθεια της δημιουργού της κ. Χριστίνας Κασιντή.

  COLLAGE KASINTI

Την ακολουθήσαμε κι εμείς στις περιπέτειες της, μάθαμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το δάσος, τη βοηθήσαμε να ανακυκλώσει τα σκουπίδια που μάζεψε από το δάσος, της μάθαμε το αγαπημένο μας παιχνίδι «τη καυτή πατάτα», κι εκείνη μας έδωσε την εκκίνηση για να μαζέψουμε πλαστικά καπάκια για τις κάμπιες του κηρόσκορου.

COLLAGE MAZEMA

COLLAGE ΚΑΦΤΗ ΠΑΤΑΤΑ

COLLAGE KAMPIES

Στο τέλος δημιουργήσαμε μια ενημερωτική αφίσα, όπου οι ήρωες του βιβλίου μαζί με τη Σούλα μας δίνουν τις συμβουλές τους για την προστασία του δάσους.

ΑΦΙΣΑ3 καλυμ προσωπα

Ευχαριστούμε πολύ τη κ. Χριστίνα Κασιντή που ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά με χαρά στην πρόσκληση μας και φρόντισε να τηρήσει την περσινή υπόσχεση που μας έδωσε η Σούλα να μας επισκεφτεί ξανά και να μας ταξιδέψει στις νέες της περιπέτειες.