Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου 1821

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, παρακολουθήσαμε με το συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο την παράσταση θεάτρου σκιών του κ. Αντώνη Παντιώρα         “Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση του 1821”. Οι ήρωες του 1821 πέρασαν από μπροστά μας, αλληλοεπιδρώντας με τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών, το Καραγκιόζη. Στο τέλος της παράστασης ο κ. Παντιώρας παρουσίασε τους ήρωες στα παιδιά και τους μίλησε για τη τεχνική του θεάτρου σκιών.

COLLAGE 1

Ακολούθησε συμβολική κατάθεση στεφάνου και απαγγελία ποιήματος από τα παιδιά για να τιμήσουμε τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας.

COLLAGE2

Τα παιδιά, αφού έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο αποχώρησαν με τις δικές τους φιγούρες που απεικόνιζαν τους αγαπημένους τους ήρωες του 1821. 

COLLAGE3

Πιστοποιητικό Αριστείας – Certificate of Excellence

EUROCODEWEEK CERTIFICATE OF EXCELLENCY

Πιστοποιητικό Αριστείας (Certificate of Excellence) απονεμήθηκε στο νηπιαγωγείο μας και την εκπαιδευτικό Ελένη Κατσιάβου για τις δράσεις που διοργάνωσε και συμμετείχε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (EU CODE WEEK) 2023. Τις δράσεις μας μπορείτε να δείτε εδώ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδάκια που συμμετείχαν σε αυτές!

 

Αποκριάτικη Δράση – Ευχαριστήριο Μήνυμα

Την Παρασκευή 15/03/2024 ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες δράσεις μας με ένα αποκριάτικο πάρτυ με τα παιδιά του συστεγαζόμενου νηπιαγωγείου.

Παρουσιάσαμε τις στολές μας, παίξαμε παιχνίδια, χορέψαμε παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς και διασκεδάσαμε όλοι μαζί.

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας, αλλά και όλους όσους προσέφεραν καλούδια στα παιδιά τη Τσικνοπέμπτη και την ημέρα του αποκριάτικου χορού.

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

  COLLAGE

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ ΕΠΑΙΝΟΣ 9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, η οποία έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις 6 Μαρτίου, υλοποιήσαμε στο νηπιαγωγείο μας κάποιες δράσεις. Αποτέλεσμα των δράσεων αυτών ήταν η δημιουργία μιας αφίσας με τίτλο “Τα χέρια δε χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε”, η οποία προέκυψε από την ανάγνωση κι ενασχόληση μας με το ομότιτλο βιβλίο της κ. Μαρίας Κουτσανοπούλου.

ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΔΕ ΧΤΥΠΑΝΕ

Επίσης, λάβαμε μέρος στην 11η μαθητική εκστρατεία ‘Μίλα Τώρα’ ενάντια στο bullying του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” με σχετική αφίσα. Δείτε τη συμμετοχή μας εδώ

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ ΑΦΙΣΑ 2

Γι’ αυτή μας τη συμμετοχή λάβαμε το ευχαριστήριο μήνυμα που ακολουθεί και Έπαινο Συμμετοχής.

Αγαπητές μαθήτριες,

Αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Για 11η χρονιά η εκστρατεία ‘Μίλα Τώρα’ ενάντια στο bullying του Οργανισμού ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χάρη στην δική σας πολύτιμη, δημιουργική συμβολή!

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι στην φετινή δράση συμμετείχαν 17.767 μαθήτριες και μαθητές από 612 διαφορετικά σχολεία ανά την χώρα, ενώνοντας τις φωνές τους ενάντια στον ενδοσχολικό εκφοβισμό.

Ως ευχαριστήριο, σας αποστέλλουμε τον έπαινο συμμετοχής στην εκστρατεία, για να τον εκτυπώσετε και να τον μοιραστείτε με τα παιδιά. Τις συμμετοχές σας μπορείτε να βρείτε αναρτημένες στην ιστοσελίδα milatora.gr

Σας ευχαριστούμε θερμά και περιμένουμε συμμετοχές σας και στην 12η Εκστρατεία ‘Μίλα Τώρα ενάντια στο Bullying’ το 2025!

Με εκτίμηση, 

 

Τζωρτζίνα Τσάγκα  

YouSmile

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας – Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον A.C.E.I. (Σύλλογο  Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Συμβούλων) και του συνεργατικού εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο “Φιλία Χωρίς Σύνορα”, αλλά και τη σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για πραγματοποίηση σχολικών δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου), υλοποιήσαμε στο νηπιαγωγείο μας σχετικές δράσεις.

Ενημερωθήκαμε ότι η  9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με στόχο την  ανάδειξη του καθοριστικού ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός στο πέρασμα των χρόνων.

Ανακαλύψαμε ότι η Ελληνική Γλώσσα αποτελεί ένα θησαυρό και ότι πολλές λέξεις της αγγλικής γλώσσας έχουν ρίζες σε αυτή. Έτσι, αναζητήσαμε κάποιες από αυτές τις λέξεις και δημιουργήσαμε την αφίσα μας. 

POSTER2

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα βιντεάκι προβολής της Ελληνικής Γλώσσας στα συνεργαζόμενα σχολεία με αφορμή τη δραστηριότητα μας για την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας (21 Φεβρουαρίου).