Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Μπορούμε στο Σχολείο”

.png

Την Πέμπτη 26/01/2023 υλοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας η διαδικτυακή δράση “Μπορούμε στο Σχολείο”, από την οργάνωση “Μπορούμε”, μια  μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ποιο είναι το πρόβλημα της σπατάλης φαγητού, να διερευνήσουν και να γνωρίσουν τα αίτια του, αλλά και να μάθουν ποιες είναι οι πιθανές λύσεις και οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος. 

Η κυρία Βαρβάρα Κοσμίδου μας ενημέρωσε για τη δράση, μας διάβασε την πολύ όμορφη ιστορία “Δινώσαυρος”, που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας για τις ανάγκες του προγράμματος και στη συνέχεια μας έδωσε πολύ όμορφες ιδέες για το πώς μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη φαγητού στο σπίτι.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή δράση ζωγραφίσαμε τα πολύ όμορφα σουπλά που μας έστειλαν, τα οποία πλαστικοποιήσαμε και πήραμε στο σπίτι μας για να θυμόμαστε τη δράση απολαμβάνοντας το φαγητό μας, αλλά και να έχουμε το τηλέφωνο της οργάνωσης να το χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση που θεωρήσουμε ότι κάποιος συνάνθρωπος μας χρειάζεται τη βοήθεια τους.

COLLAGE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

1

COLLAGE ΣΟΥΠΛΑ 1



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

 

Συμμετοχή στη δράση “Το Αστέρι της Ευχής”

ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ

Το νηπιαγωγείο μας κατά το τρέχον σχολικό έτος συμμετείχε στη δράση “Το Αστέρι της Ευχής”. Πληροφορίες για την εν λόγω δράση μπορείτε να δείτε εδώ

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς που στήριξαν τη δράση αυτή και βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

Λάβαμε το Πιστοποιητικό Υιοθεσίας μαζί με το ακόλουθο ευχαριστήριο μήνυμα:

Προς 9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη στήριξή σας στο πρόγραμμα “Αστέρι της Ευχής” κατά το σχολικό έτος 2022-2023. Με τη δωρεά σας συμμετέχετε και εσείς ώστε να εκπληρωθούν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές για τη ζωή τους ασθένειες. Το πρόγραμμα Αστέρι της ευχής εδώ και 24 χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά προγράμματα εξεύρεσης πόρων του οργανισμού μας ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν ευχές παιδιών που έχουν στερηθεί την παιδική ανεμελιά.

Σας ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη στο έργο σας!

Μια Χριστουγεννιάτικη Έκπληξη

Την Πέμπτη 22/12/2022 μια έκπληξη μας περίμενε! Ο Αϊ Βασίλης με ένα από τα ξωτικά του επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο μας  με πολλή διάθεση για παιχνίδι και χορό. Παιδάκια και γονείς παίξαμε, χορέψαμε, κάναμε face painting, μπαλονοκατασκευές και διασκεδάσαμε μαζί με το ξωτικό. Στη συνέχεια, υποδεχτήκαμε τον Αϊ Βασίλη, χορέψαμε μαζί του και μας μοίρασε  τα δωράκια μας.

  COLLAGE 3

COLLAGE 4

COLLAGE 2

COLLAGE 1

Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας, που φρόντισε το κερασματάκι για εκείνη τη μέρα, αλλά και το δωράκι των παιδιών.

1

Αν ήμουν Αϊ Βασίλης……

Τη Τετάρτη 21/12/2022 πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας θεατρικό  εργαστήρι με συμμετοχή γονέων με τίτλο  “Αν ήμουν Αϊ Βασίλης”. Γονείς και παιδιά μπήκαμε για λίγο στη θέση του Αϊ Βασίλη, σκεφτήκαμε τι θα κάναμε αν ήμασταν στη θέση του και τι θα αλλάζαμε στο κόσμο. Φορέσαμε τη στολή μας με παντομίμα, ετοιμαστήκαμε για τη μεγάλη στιγμή που θα μοιράσουμε τα δώρα, αλλά πριν από αυτό ξυριστήκαμε, παίξαμε, χορέψαμε και περάσαμε πολύ όμορφα. Δώσαμε ραντεβού για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς με σκοπό να δώσουμε χαρά στα παιδάκια όλου του κόσμου!

 COLLAGE2

COLLAGE3 

COLLAGE1