Erasmus Days 2022

Στις 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η 1η Διαπεριφερειακή Συνάντηση της Ομάδας Επικοινωνίας του έργου Erasmus+ “Gamified Introduction to Gamification” (GIG Erasmus+ 2021-2-EL01-KA210-SCH-000050330), στο οποίο συμμετέχει και το νηπιαγωγείο μας. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο εορτασμού των Erasmus Days 2022. Αρχικά παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι διαφορετικές εκδηλώσεις που μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο αυτής της οργάνωσης.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο οδικός χάρτης του έργου μας, η επικοινωνιακή στρατηγική και το επικοινωνιακό μας πλάνο και ανακοινώθηκε το επίσημο λογότυπο (logo) του έργου, το οποίο προέκυψε μετά από ψηφοφορία των προτάσεων που κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες οργανισμούς. Έγινε ο διαχωρισμός των μελών της ομάδας επικοινωνίας σε υποομάδες και ο διαμοιρασμός των υποχρεώσεων.

Let’s GIG online!!

lets GIG

LOGO

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών- European Day of Languages

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2001,η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για “ μια γιορτή του πλούσιου μωσαϊκού των γλωσσών που κάνει την ευρωπαϊκή ήπειρο τόσο ξεχωριστή. Η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί την πολιτιστική μας κληρονομιά. Μας βοηθά να εκτιμούμε τη διαφορετικότητα και να αντιληφθούμε ότι η διαφορετικότητα είναι η ισχύς μας”, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Pejčinović Burić.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, του εορτασμού της εν λόγω ημέρας, υλοποιήσαμε στο νηπιαγωγείο μας εκπαιδευτικές δράσεις. Μιλήσαμε για τις γλώσσες που μιλούν στην Ευρώπη, τις γλώσσες που γνωρίζουμε εμείς και οι γονείς μας, τις γλώσσες που θα θέλαμε να μιλάμε στο μέλλον. Ταξιδέψαμε στη χώρα που θα θέλαμε να επισκεφτούμε, μαντέψαμε τι γλώσσα μιλούν εκεί και φανταστήκαμε κάποιον που συναντάμε και μιλάμε μαζί του/της…Τι θα συζητούσαμε; Αξιοποιήσαμε τα αυτοκόλλητα που μας έστειλαν για τη συγκεκριμένη μέρα από το Υ.ΠΑΙ.Θ για τις εργασίες μας, απολαύσαμε την ιστορία “Η Άννα μαθαίνει μια καινούρια γλώσσα” και στο τέλος πήραμε δωράκια-βραχιολάκια στο σπίτι μας.

COLLAGE

COLLAGE ΔΩΡΑΚΙΑ

Οι δράσεις μας συνεχίστηκαν σε συνεργασία με το Europe Direct Peloponissos-Sustainable City.Μπορείτε να τις δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://blogs.sch.gr/9nitrip/2022/10/26/ekpaideytiki-drasi-se-synergasia-me-to-europe-direct-peloponissos-sustainable-city/
Με αφορμή τις σημαίες των χωρών που μας δώρισαν, φτιάξαμε το “Δέντρο των Γλωσσών” και παίξαμε ένα online παιχνίδι μνήμης με τις σημαίες των ευρωπαϊκών χωρών. 

 

COLLAGE MEMO GAME

Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://edl.ecml.at/

 

Εκπαιδευτική Δράση σε συνεργασία με το Europe Direct Peloponissos-Sustainable City

Στο πλαίσιο των δράσεων του νηπιαγωγείου μας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, υλοποιήσαμε τη Τρίτη 27/09/2022 συνεργατική δράση με το Europe Direct Peloponissos-Sustainable City.

Η κ. Γεωργία Μπαμπανικολού, εκπρόσωπος του δικτύου, μας ταξίδεψε στην Ευρώπη μέσα από μια όμορφη παρουσίαση, μας μίλησε για τη γλώσσα που μιλούν οι άνθρωποι σε κάθε χώρα και στο τέλος μας βοήθησε να πούμε “Ευχαριστώ” σε διαφορετικές Ευρωπαϊκές γλώσσες.

Φεύγοντας, μας άφησε μικρά δωράκια για όλους, αλλά και σημαιάκια, τα οποία ζωγραφίσαμε και τα αξιοποιήσαμε για να φτιάξουμε το “Δέντρο των Γλωσσών“.

COLLAGE EUROPE DIRECT

 ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ 2 1

Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη δράση.

Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων & Κηδεμόνων

Τη Τετάρτη 28/09/2022 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των Γονέων & Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας. Οι γονείς ενημερώθηκαν για το ρόλο της προσχολικής εκπαίδευσης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του νηπιαγωγείου μας. Ακολούθησε ενημέρωση από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου. 

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που συμμετείχαν.