Πιστοποιητικό Αριστείας

Πιστοποιητικό Αριστείας (Certificate of Excellency) έλαβε το νηπιαγωγείο μας για τη συμμετοχή μας στη δράση EU Code Week 4All 2021 Challenge.

Η δραστηριότητα που δημιούργησε η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου μας Ελένη Κατσιάβου με τίτλο : “You have a message”, υλοποιήθηκε από παιδιά όχι μόνο ελληνικών νηπιαγωγείων, αλλά και νηπιαγωγείων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες. Μπορείτε να δείτε τη δική μας δράση στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας κώδικα, σε προηγούμενη ανάρτηση, εδώ.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδάκια και όλες τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη δράση! 

CERTIFICATE OF EXCELLENCY

Παρουσίαση Α΄ Θεματικού Κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων

Στο πλαίσιο του Α΄ Θεματικού Κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (Ζω Καλύτερα – Ευ Ζην) επιλέξαμε να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμα  «Ο Πυξιδούλης & η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο». Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσεται στην Υποθεματική :  “Αυτομέριμνα και πρόληψη, Ψυχική υγεία” και υλοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτώβριος – Νοέμβριος 2021.

Ο «Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο» είναι ένα πρόγραμμα πρόληψης και αγωγής υγείας, που σχεδιάστηκε από το Κέντρο Πρόληψης Πυξίδα. Πρόκειται για ένα δομημένο υλικό, με σαφείς στόχους και μεθοδολογία. Διαπραγματεύεται 4 θεματικές ενότητες : ομαδικότητα, υγιείς συνήθειες, αυτοεκτίμηση, συναισθήματα. Το πρόγραμμα συμβάλει στην εκπαίδευση των παιδιών σε δεξιότητες επικοινωνίας, στην ένταξη τους στην ομάδα της τάξης, στην απόκτηση υγιών συνηθειών. Επιπρόσθετα στοχεύει στην καλλιέργεια της αυτογνωσίας και της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών (αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων).

Αναφορικά με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στοχεύει στη καλλιέργεια των παρακάτω δεξιοτήτων:

Δεξιότητες Μάθησης: Κριτική σκέψη, Επικοινωνία, Συνεργασία, Δημιουργικότητα

Δεξιότητες Ζωής:Aυτομέριμνα, Κοινωνικές Δεξιότητες, Ενσυναίσθηση κι ευαισθησία

Δεξιότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης: Ψηφιακός γραμματισμός 

Δεξιότητες του Νου: Κατασκευές

Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να δείτε ενδεικτικά κάποιες δράσεις μας

 

Αναστολή Λειτουργίας Σχολικών Μονάδων τη Τετάρτη 26/01/2022

Με απόφαση του Δημάρχου κ. Τζιούμη αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Τρίπολης και τη Τετάρτη 26/01/2022.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://www.tripolis.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=4674:%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7-26-1-2022&Itemid=936

Συμμετοχή στη δράση “Καινοτόμα Σχολεία”

Το Νηπιαγωγείο μας από τον Ιανουάριο του 2022 συμμετέχει στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία» της ΕΕΠΕΚ. Πρόκειται για δράση που απευθύνεται σε όλες τις σχολικές βαθμίδες και στόχο έχει  την αναβάθμιση του συνολικού έργου των σχολικών μονάδων καθώς και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων μέσω της ενεργού συμμετοχής τους σε μία ευρύτερη Κοινότητα Μάθησης όλων των Εκπαιδευτικών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, κεντρικοί στόχοι είναι:

  • η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, σε οριζόντιες δεξιότητες, καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους, αλλά και ειδικές διδακτικές προσεγγίσεις ανά ειδικότητα,
  • η ευρύτερη ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών μεταξύ των εκπαιδευτικών όσον αφορά τις ποικίλες καινοτόμες διδακτικές πρακτικές, τις σύγχρονες επιμορφωτικές ανάγκες, καθώς και το σύγχρονο σχολείο.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Κοπή Βασιλόπιτας

Κόψαμε με χαμόγελο και χαρά τη βασιλόπιτα μας για τη νέα χρονιά. Το φλουρί κέρδισε ο Β.Α. Ευχαριστούμε πολύ το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας τόσο για την προσφορά της βασιλόπιτας όσο και του δώρου για το τυχερό παιδάκι!!

Καλή Χρονιά με υγεία κι ευτυχία σε όλους!!

COLLAGE

Εκπαιδευτική δράση «Εγώ και τα συναισθήματα μου»

Στο πλαίσιο του 1ου Θεματικού Κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Ζω Καλύτερα – Ευ Ζην» και του προγράμματος με τίτλο «Ο Πυξιδούλης & η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο», υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε.  Αρκαδίας «Ανέλιξη», η εκπαιδευτική δράση «Εγώ και τα συναισθήματα μου». Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, η ψυχολόγος του Κέντρου κ. Ιωάννα Σίδερη και η κ. Ελένη – Μαρίνα Παναγοπούλου, φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο μας, τηρώντας όλα τα μέτρα αναφορικά με τη λοίμωξη Covid-19.  Μεταξύ άλλων, μιλήσαμε για τα συναισθήματα μας, τα αναγνωρίσαμε, τα εκφράσαμε, τα μοιραστήκαμε, παίξαμε μαζί τους με τη βοήθεια της μουσικής και τέλος φτιάξαμε τη μάσκα της χαράς & της λύπης εκφράζοντας τι είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε λυπημένοι και τι χαρούμενοι.

Ευχαριστούμε πολύ τη κ. Σίδερη, που ανταποκρίθηκε με προθυμία στο κάλεσμα μας.

 COLLAGE ΜΑΣΚΕΣ

 

COLLAGE 2 ΜΑΣΚΕΣ

Εκπαιδευτική δράση «Χέρια Καθαρά»

Στο πλαίσιο του 1ου Θεματικού Κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Ζω Καλύτερα – Ευ Ζην» και του προγράμματος με τίτλο «Ο Πυξιδούλης & η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο», υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ε.Ε.Σ. Τρίπολης, η εκπαιδευτική δράση «Χέρια Καθαρά». Η νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ., κ. Μαρία Σταματοπούλου, επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας, τηρώντας όλα τα μέτρα αναφορικά με τη λοίμωξη Covid-19 και μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό και παιγνιώδεις δραστηριότητες μας βοήθησε να γνωρίσουμε τα μικρόβια και τη δράση τους , αλλά κυρίως να μάθουμε να πλένουμε σωστά τα χέρια μας. Στο τέλος, αφού τα καταφέραμε περίφημα, μας έδωσε το βραβείο του «Εξολοθρευτή Μικροβίων»!

Ευχαριστούμε πολύ τη κ. Σταματοπούλου, που ανταποκρίθηκε με προθυμία στο κάλεσμα μας.

COLLAGE 2

COLLAGE 1

05-01-22 Διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων αναφορικά με τη διάθεση self-test με αφορμή των άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων καθώς και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διενέργεια τους. 

https://www.minedu.gov.gr/news/51104-05-01-22-diathesi-self-test-gia-mathites-kai-emvoliasmenous-ekpaideftikoys-apo-ta-farmakeia?fbclid=IwAR1rj1EuljY8FpkPMflpMQS5Mp9f7zILBlYtn7UEcWgCPMl0ZhDkLAhDjUE

Ο παρακάτω πίνακας του Υ.ΠΑΙ.Θ περιλαμβάνει συνοπτικά σημαντικές πληροφορίες.

SELF TEST