ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!!!

Καλημέρα παιδιά!!! Πριν από  λίγο έφτασαν οι  πρώτες  σκέψεις μαζί με ζωγραφιές!!! Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ !!!!

 

     ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΕΜΙΚΑ – Β2

    ΚΡΙΣΤΙΑΝΑ ΝΤΕΜΙΚΑ – Δ1

Περιμένουμε και τους άλλους …

Η Δ/ντρια!!!

 

ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

 Μια ωραία εργασία για όλα τα παιδιά!

Παιδιά μου αγαπημένα,

ξεκουραστήκαμε αρκετά και ήρθε η ώρα να ανασκουμπωθούμε  και να συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις.. Είναι δύσκολη και  πρωτόγνωρη αυτή η κατάσταση,  αλλά εμείς με την φαντασία μας θα  ξεπερνάμε όλες τις αρνητικές σκέψεις  και τα εμπόδια , θα σκεφτόμαστε θετικά και θα ελπίζουμε πως σύντομα θα τελειώσει  και  θα διασκεδάσουμε στην αυλή  του Σχολείου μας…

Ακούστε τι θέλω να κάνετε :

  1. θα πάρετε ένα φύλλο χαρτί με γραμμές
  2. θα γράψετε τι σας έκανε εντύπωση – τι σας άρεσε και τι όχι το Πάσχα που πέρασε…
  3. θα ζωγραφίσετε μια σκηνή που σας εντυπωσίασε με χρώματα ανάλογα ( ξυλομπογιές, τέμπερες, κηρομπογιές…)
  4. αφού τελειώσετε θα βάλετε και έναν τίτλο…
  5. μπορείτε να το κάνετε κόμικς
  6. μπορείτε και διάλογο
  7. μπορείτε και ποίημα
  8. μπορείτε και τραγούδι

Αφήστε την φαντασία σας …Κλείστε τα ματάκια σας και ελάτε σχολείο…στην τάξη σας με τα ωραία χρώματα και τους θορύβους της αυλής… Χτυπά το κουδούνι …τρέχετε να παίξετε… μιλάτε, γελάτε, πέφτετε , σηκώνεστε, γκρινιάζετε, θυμώνετε…αγκαλιάζεστε!!!

Τι ωραία που είναι!!!

Χαρείτε το … οι στιγμές δεν ξαναγυρίζουν και μην ξεχνάτε : Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ !!!

Περιμένω τις ιστορίες σας , τις ζωγραφιές σας στο mail@9dim-peiraia.att.sch.gr 

Μην ξεχάσετε όνομα και τμήμα…

Με αγάπη!!!

Η Δ/ντρια

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!! ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ!!!

    

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!! ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ!!!

Αγαπητοί γονείς,

επανερχόμαστε με πολλές ευχές για υγεία  και… υγεία,  που αποδεικνύεται το πολυτιμότερο αγαθό , μέσα στην κρίση που βιώνουμε..

Όχι πως δεν το ξέρουμε , απλά ίσως μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να το συνειδητοποιήσουμε μαζί με άλλες αξίες  που ξεχάσαμε στην προσπάθειά μας να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας… Ο κορωνοϊός μας κρατά εσώκλειστους , σε απομόνωση από την καθημερινότητά μας , μακριά από φίλους , συγγενείς και την οικογένειά μας, με σκοπό  να μην εξαπλωθεί και αφήσει ανεξίτηλες πληγές…

Αλλά όλα γίνονται για το καλό μας… και όπως δείχνουν τα πράγματα μας αξίζει ένα ΜΠΡΑΒΟ !!!

Αποδείξαμε για άλλη μια  φορά,  πως όποτε θέλουμε,  πειθαρχούμε και τότε το αποτέλεσμα είναι θετικό και ποιοτικό…Προσωπικά έχω να δω τέτοια αποφασιστικότητα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 … Τότε δώσαμε ένα δυναμικό “Παρών” και με το ελληνικό φιλότιμο διοργανώσαμε μία εξαιρετική Ολυμπιάδα με μία μοναδική τελετή έναρξης!!!

Και τώρα με το φιλότιμο παλεύουμε … και ανταποκρινόμαστε πολύ καλά … και γίναμε πρότυπο μίμησις για πολλές πιο αναπτυγμένες χώρες!

Υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά…

Δεν τελείωσε όμως το κακό όνειρο… και πρέπει να συνεχίσουμε με ψυχραιμία και δύναμη ψυχής…Έχουμε δρόμο μακρύ και δύσκολο…

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς αν , πότε και με ποιον τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία , ανώδυνα και χωρίς κίνδυνο για όλους… Οι απόψεις διίστανται και περιμένουμε επίσημες αποφάσεις, καθώς καθημερινά τα δεδομένα αλλάζουν.

Έτσι ξεκινάμε πάλι  από Δευτέρα  την εξ αποστάσεως μετά από την παύση των εορτών… με όρεξη και καλή διάθεση…

Υπενθυμίζουμε πως οδηγίες έχουν αναρτηθεί στο blog μας από την αρχή της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Ωστόσο κάποιοι γονείς καθυστέρησαν να δουν τις οδηγίες να κάνουν εγγραφή των μαθητών στο Π.Σ.Δ.και για τον λόγο αυτό επαναλαμβάνουμε ορισμένες από αυτές παρακάτω.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενεργοποίησε ψηφιακά εργαλεία που  επιτρέπουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Στόχος μας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού είναι η διατήρηση της στενής επαφής με την εκπαιδευτική διαδικασία, από τα μαθήματα μέσω ζωντανών συνδέσεων με δασκάλους και συμμαθητές, μέχρι την εκπαιδευτική τηλεόραση και το αναρτημένο εκπαιδευτικό υλικό στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας – χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη. Ξεκινήσαμε  ένα μεγάλο εγχείρημα, για την επιτυχία του οποίου είναι απαραίτητη  η συμβολή όλων των παραγόντων της εκπαίδευσης.

Γονείς- παιδιά- εκπαιδευτικοί 

Στο πλαίσιο της αυτονομίας και της μεγαλύτερης ευελιξίας των σχολικών μονάδων,  διαμορφώσαμε  το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες. Η κατάσταση δεν είναι η ίδια σε κάθε τμήμα … Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες: το γνωστικό επίπεδο των παιδιών, οι ειδικές μαθησιακές ανάγκες, η τεχνολογική υποστήριξη που διαθέτει κάθε οικογένεια , η ηλικία των μαθητών κλπ.

Για αυτό η διαδικασία υλοποιείται  από κάθε εκπαιδευτικό είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά,  με βάση αυτούς τους παράγοντες. Έτσι έχουμε:

Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας σε μαθητές,  που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες  που παρέχει το Υπουργείο).

Η επιλογή των εκάστοτε μεθόδων και εργαλείων γίνεται με γνώμονα ιδίως τις ποιοτικές και τεχνικές προδιαγραφές τους, και ειδικότερα την ασφάλεια, την τεχνική δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης του μέγιστου αριθμού χρηστών και το φιλικό περιβάλλον εγκατάστασης και χρήσης.

Οι εκπαιδευτικοί επίσης  δημιούργησαν  ψηφιακές τάξεις (π.χ. e-class ή e-me) για την ασύγχρονη ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού, ασκήσεων και οδηγιών προγράμματος διδασκαλίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί κωδικούς Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Αναφορικά με την ασύγχρονη εκπαίδευση, οι υφιστάμενες ψηφιακές δομές του Υπουργείου, όπως τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (Ε-Books),  το Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο) και τα Ψηφιακά Διδακτικά Σενάρια (Πλατφόρμα «Αίσωπος») είναι ήδη οργανωμένες ανά βαθμίδα (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο…)μάθημα και ενότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Παρακάτω θα βρείτε συνδέσμους για τα ψηφιακά βιβλία και το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό , καθώς επίσης και υλικό για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες:

http://ebooks.edu.gr/new/    Όλα τα σχολικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή 

http://photodentro.edu.gr/aggregator/  Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο)

http://prosvasimo.iep.edu.gr/el/   Πλατφόρμα για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες

https://www.sch.gr/  Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο 

Επίσης, αναλυτικές οδηγίες  για την ηλεκτρονική τάξη e- class και e-me θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο του ΥΠΑΙΘ:

https://mathainoumestospiti.gov.gr/dimotiko-mathites/  Μαθαίνουμε σπίτι για μαθητές δημοτικού 

και στους συνδέσμους  που έχω αναρτήσει σε προηγούμενα άρθρα:

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΣΔ

ΠΑΡΟΧΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΠΣΔ

https://www.youtube.com/watch?     ΒΙΝΤΕΟ  ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΣΔ

https://www.youtube.cοm/watch  ΒΙΝΤΕΟ  ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ  ΣΤΟ    e-me

10 συμβουλές για μια επιτυχημένη τηλεδιάσκεψη – YouTube

www.youtube.com › watch

https://eclass.sch.gr/files/ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ e-class     

https://www.youtube.com/watch?v=ejRzKIqV6NI ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ e-class 

https://www.youtube.com/watch?  Πώς στέλνουμε εργασίες στο e-class 

Ενημερώνουμε πως έχει γίνει ξεχωριστή προσπάθεια για την χρήση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης  webex meeting, που δίνει την δυνατότητα της σύγχρονης εκπαίδευσης, δηλαδή μαθητής και δάσκαλος μπορεί να συμμετέχουν   ταυτόχρονα στην διαδικασία και να υπάρχει άμεση διάδραση. Η πλατφόρμα αυτή είναι  προσομοίωση μιας αίθουσας διδασκαλίας , όπου γίνεται μάθημα υπάρχει γραπτή και προφορική συνομιλία , διόρθωση λαθών, σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων κλπ.

Δεν απαιτείται δημιουργία λογαριασμού και μπορεί  να εγκατασταθεί  και σε κινητό εύκολα και με απλά βήματα που θα δείτε στα βίντεο.

Ωστόσο,  υπάρχουν  δυσκολίες για τους  μαθητές και κυρίως των μικρότερων τάξεων  που σίγουρα χρειάζονται την υποστήριξη των γονιών τους για  την διαχείριση του περιβάλλοντος.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι το ποσοστό των συμμετεχόντων , οπότε ζητάμε να δηλώσετε μέχρι την Κυριακή  πόσα παιδιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Θα δηλώσετε  όνομα και τάξη  στους δασκάλους σας.

Αν ακολουθήσετε προσεκτικά τα βήματα που υπάρχουν στο βίντεο θα τα καταφέρετε πολύ καλά και είμαι σίγουρη πως θα ” ιδωθούμε”  σύντομα!!!

Webex Meetings | Οδηγίες Χρήσης για μαθητές (σε υπολογιστή και σε κινητό)

Απλά βήματα από χρήστη

 

 

https://mathainoumestospiti.gov.gr/dimotiko-mathites/  ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΑΠΟ ΤΟ  ΥΠΑΙΘ

 

https://mathainoumestospiti.gov.gr/dimotiko-ekpaideytikoi/ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΙΘ

 

Αγαπητοί γονείς και αγαπημένα μας παιδιά,

τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει την επικοινωνία που έχουμε όταν είμαστε στις τάξεις μας και βλέπουμε ο ένας τον άλλον, ακούμε, σχολιάζουμε, χαμογελάμε , θυμώνουμε, γκρινιάζουμε…

Το κλειστό σχολείο δεν υποκαθίσταται με κανέναν τρόπο. Σε καμία περίπτωση η εξ αποστάσεως δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία, δεν μπορεί να συμβάλλει στην κάλυψη νέας ύλης. Μπορεί όμως να προσφέρει ποιοτικό, μορφωτικό και δημιουργικό χρόνο και κυρίως την επαφή του σχολείου με τα παιδιά που τόσο πολύ την χρειάζονται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ακόμα και για ψυχολογικούς λόγους. Αυτό δεν σημαίνει πως όλες  τις   ώρες τις περνάμε μπροστά στον Η/Υ …

Προγραμματίζουμε το διάβασμα και στον ελεύθερο χρόνο  προτιμάμε να διαβάσουμε ένα κανονικό βιβλίο, να ακούσουμε μουσική , να χορέψουμε παραδοσιακούς και μοντέρνους  χορούς , να ζωγραφίσουμε , να μιλήσουμε με τους γονείς μας , να παίξουμε επιτραπέζια…

Περιμένουμε απάντηση μέχρι την Κυριακή 26/4/2020. 

Καλή δύναμη!!

Η Δ/ντρια