Τα παιδιά της πρώτης τάξης έβαλαν τα δυνατά τους και δημιούργησαν μια φανταστική παρέα, την Άννα, την Μπέτυ και τον Σάκη από ανακυκλώσιμα υλικά.
Οι μικροί μαθητές επισκέφτηκαν με τα καπελάκια τους όλες τις τάξεις και ενημέρωσαν τα υπόλοιπα παιδιά για τους κάδους ανακύκλωσης που τοποθετήθηκαν στο σχολείο μας.
Μέσα από ένα βιωματικό εκπαιδευτικό παιχνίδι διαπιστώσαμε τις συνέπειες της μόλυνσης της θάλασσας από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Από αυγοθήκες έφτιαξαν κουνελάκια και από φελλούς όμορφα καραβάκια, λουλούδια πολύχρωμα και χάρτινα αλογάκια. Έτσι πήραμε και το αναμνηστικό μας δωράκι.
Συγκεντρώσαμε ανακυκλώσιμα υλικά και τα ρίξαμε στον μπλε κάδο.
Μέσα από ένα βιωματικό εκπαιδευτικό παιχνίδι διαπιστώσαμε τις συνέπειες της μόλυνσης της θάλασσας από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Ρίξαμε βότσαλα και κοχύλια στο νερό και φτιάξαμε την θάλασσα. Παίξαμε με τα ζώα που ζουν σε αυτή. Ψαράκια, δελφίνια, καβουράκια και καρχαρίες. Συζητήσαμε για την ζωή στο βυθό. Στη συνέχεια ρίξαμε στη θάλασσα σκουπίδια (κομμάτια σακούλας, χαρτάκια, Καλαμάκια, κ. α.). Παρατηρήσαμε πόσο εύκολο είναι να τα καταπιούν τα ζώα και να κινδυνεύσει η ζωή τους. Καταλήξαμε στο ποσό σημαντικό είναι να κρατάμε την θάλασσα μας καθαρή!!!
Συμμετείχαν Α1 Α2