KIDS SAVE LIVES

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES, οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικά την παρουσίαση που έγινε από την αντίστοιχη ανθρωπιστική οργάνωση.

Οι μαθητές μπόρεσαν μέσα από διάφορες μελέτες περίπτωσης να ενημερωθούν για επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή καταστάσεις όπως καρδιαγγειακή ανακοπή, πνιγμό, πνιγμονή από ξένο σώμα, αλλεργία, τραυματισμούς και επιληπτικές κρίσεις καθώς και να γνωρίσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν. Παράλληλα έγινε προσπάθεια να αντιληφθούν το μέγεθος της σοβαρότητας και επικινδυνότητας για την ανθρώπινη ζωή τέτοιων περιστατικών τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε επόμενη φάση οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν βιωματικά πλέον την παροχή πρώτων βοηθειών από ειδική ομάδα πιστοποιημένων εθελοντών στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο στην ουσιαστική εκπαίδευσή τους ως μελλοντικοί συνεχιστές μιας προσπάθειας που σέβεται την ανθρώπινη ζωή και το δικαίωμα σε αυτήν προκειμένου να μπορούν  να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις καθώς η έγκαιρη και άμεση βοήθεια μπορούν να σταθούν σωτήριες.

Οι δασκάλες της Ε΄ και Στ΄ τάξης

Αλεξιάδου Νικολέττα

Μεταλλίδου Ευδοξία

Νάκη Σμαραγδή

Νούλα Ελένη

1α 2α 3α 4α 5α

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση