Αρχική » 2025
Αρχείο έτους 2025
Ταινία και ζεστή σοκολάτα λίγο πριν τα Χριστούγεννα!!
Σήμερα στο νηπιαγωγείο ζήσαμε μια ζεστή, χριστουγεννιάτικη εμπειρία! Φτιάξαμε και απολαύσαμε ζεστή σοκολάτα όλοι μαζί, μετρώντας ποσότητες και μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι.
Στη συνέχεια, χαλαρώσαμε και απολαύσαμε την ταινία «Το Πολικό Εξπρές», κλείνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο την τελευταία μας μέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, γεμάτες χαμόγελα και ζεστές στιγμές! ✨
Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από τα Παιδιά του Νηπιαγωγείου στη Γειτονιά
Ένα από τα πιο αγαπημένα έθιμα της εποχής είναι τα κάλαντα, που τα παιδιά τραγουδούν και μεταφέρουν σε κάθε γειτονιά τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Με τον καθοδηγητικό ρόλο των νηπιαγωγών, τα παιδιά μαθαίνουν τα παραδοσιακά κάλαντα και προετοιμάζονται να τα τραγουδήσουν όχι μόνο στην τάξη, αλλά και στο Δημοτικό Σχολείο και τα μαγαζιά της γειτονιάς μας, το φαρμακείο, το μανάβικο, το σούπερ μάρκετ κ.α!
Αυτό το έθιμο προσφέρει μια ευκαιρία για τα παιδιά του νηπιαγωγείου να ζήσουν την πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων, μέσα από την αγάπη και την αλληλεγγύη της κοινότητας τους, δημιουργώντας αναμνήσεις που θα κρατήσουν για πάντα στην καρδιά τους.
“Τα Χριστούγεννα του Άρτσι Μπουρτσι”
Με χαμόγελα, γέλια και πολλή χριστουγεννιάτικη μαγεία γιορτάσαμε φέτος τα Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο μας! Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας είχε τίτλο «Τα Χριστούγεννα του Άρτσι Μπουρτσι» και μας ταξίδεψε σε έναν κόσμο γεμάτο φαντασία, παιχνίδι και μηνύματα αγάπης.
Οι μικροί μας ηθοποιοί ανέβηκαν στη «σκηνή» με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό, φορώντας τις χριστουγεννιάτικες στολές τους και σκορπίζοντας γιορτινή διάθεση. Κάλαντα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και χαρούμενες φωνές γέμισαν τον χώρο, δημιουργώντας μια ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα.
Η γιορτή μας ολοκληρώθηκε με πολλά χαμόγελα, χειροκροτήματα και ευχές. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά, που μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία έμαθαν να μοιράζονται, να συνεργάζονται και να χαίρονται τις μικρές στιγμές.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Αχιλλέα Μεταλούλη, από τον Δήμο Θέρμης, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του.
Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς για την παρουσία και τη στήριξή τους, τον Σύλλογο Γονεων και Κηδεμόνων καθώς και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Μετά το πέρας της γιορτής ακολούθησε Χριστουγεννιάτικο Μπαζαρ με δημιουργίες των γονιών και του Συλλόγου Γονέων του νηπιαγωγείου μας και χριστουγεννιάτικος μπουφές!
Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και μια Νέα Χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη και παιδικά χαμόγελα!
Χριστουγεννιάτικα Κουλουράκια στο Νηπιαγωγείο μας
Τα Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο μας έχουν άρωμα… βανίλιας και κανέλας! Μια από τις πιο αγαπημένες μας δραστηριότητες ήταν η παρασκευή χριστουγεννιάτικων κουλουρακιών, γεμάτη χαρά, συνεργασία και δημιουργικότητα.
Οι μικροί μας ζαχαροπλάστες έπλυναν τα χεράκια τους και με πολλή ανυπομονησία άρχισαν να ζυμώνουν. Γράψαμε την συνταγή μαζί με τα παιδιά, μετρήσαμε ποσότητες και ετοιμάσαμε τα μπισκοτάκια μας. Με κουπ-πατ σε σχήματα αστεριών, δέντρων και καρδιών, τα παιδιά άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη!
Όταν τα κουλουράκια ψήθηκαν, η τάξη γέμισε με υπέροχες χριστουγεννιάτικες μυρωδιές! Φυσικά δεν έλειψαν οι δοκιμές, τα χαμόγελα και η περηφάνια για το αποτέλεσμα της ομαδικής μας προσπάθειας. Ετοιμάσαμε μικρά κουτάκια και τα βάλαμε μέσα για να δοκιμάσουν και οι αγαπημένοι μας στο σπίτι!
etwinning “Passport stories-A journey through Europe” και συνεργατικό ημερολόγιο ψηφιακών παιχνιδιών
Στα πλαίσια του etwinning “Passport stories-A journey through Europe” τα παιδιά είχαν μια σημαντική αποστολή για τον μήνα Δεκέμβριο…Να δημιουργήσει το κάθε νηπιαγωγείο ένα δικό του ψηφιακό παιχνίδι και να το προσθέσει σε ένα ημερολόγιο καθημερινών δραστηριοτήτων μετρώντας αντίστροφα ως τα Χριστούγεννα. Το ημερολόγιο δημιουργήθηκε και απο τις 1 Δεκεμβρίου ανοίγουμε καθημερινά ένα κουτάκι και παίζουμε με το παιχνίδι που κρύβεται από πίσω διασκεδάζοντας…
Το συνεργατικό ημερολόγιοείναι εδώ: https://app.myadvent.net/calendar?id=usxw4n28294ifs6qknoi5m2qh2djn5lg
Κι εμείς μετράμε αντίστροφα παίζοντας…
Όταν η ομαδικότητα συναντά τα Χριστούγεννα!!
Στο νηπιαγωγείο μας, τα Χριστούγεννα γίνονται αφορμή για συνεργασία, δημιουργικότητα και χαρά! Οι μικροί μας μαθητές δουλεύουν πυρετωδώς ατομικά αλλά και ομαδικά, μοιράζονται ιδέες, ανταλλάσουν υλικά και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
Δημιουργούμε την Χριστουγεννιάτικη κάρτα μας, την πρόσκληση για την χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας και καλούμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους σε αυτήν.
Μέσα από τη συνεργασία, τα παιδιά έμαθαν να σέβονται τη γνώμη του άλλου, να περιμένουν τη σειρά τους και να χαίρονται το κοινό αποτέλεσμα. Κάθε δημιουργία ήταν μοναδική, όπως και η συμβολή κάθε παιδιού! Δημιουργούμε ομαδικά ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο και πολλούς χιονανθρώπους να στολίζουν το δικό τους δεντράκι!
Και οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας δεν σταματούν εδώ…γράμματα στον Αη Βασίλη, δεντράκια μέσα στο χιόνι και πολλά άλλα!
Με φαντασία, χρώματα και χαμόγελα, γεμίσαμε την τάξη μας με το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων:
αγάπη, μοίρασμα και ομαδικό πνεύμα.
Συμμετέχουμε με αγάπη στο Make-A-Wish
Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει και φέτος με χαρά και συγκίνηση στη δράση του οργανισμού Make-A-Wish, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αγάπης, ελπίδας και προσφοράς.
Οι μικροί μας μαθητές έμαθαν τι σημαίνει να νοιαζόμαστε για τους άλλους και να βοηθάμε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Μέσα από συζήτηση, δημιουργικές δραστηριότητες και ζωγραφιές, καλλιεργήσαμε την ενσυναίσθηση, τη συνεργασία και τη χαρά της προσφοράς.
Με απλές πράξεις και μεγάλες καρδιές, τα παιδιά μας ένωσαν τις ευχές τους, αποδεικνύοντας πως ακόμη και οι πιο μικροί μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Γιατί κάθε παιδί αξίζει να ονειρεύεται…
και κάθε ευχή αξίζει να γίνεται πραγματικότητα!
eTwinning έργο “Ocean Friendly Children”: Η πρώτη μας διαδικτυακή συνάντηση
Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών του νηπιαγωγείου μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning “Ocean Friendly Children”. Οι μικροί μας μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν διαδικτυακά με συνομηλίκους τους από νηπιαγωγεία της Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας και Ισπανίας και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε ένα όμορφο ταξίδι γνώσης και συνεργασίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν χαμόγελα και χαιρετισμούς και παρουσίασαν την τάξη τους . Μέσα από ζωγραφιές και τραγουδάκια, δημιούργησαν ένα ζεστό και φιλικό κλίμα, αποδεικνύοντας πως η επικοινωνία δεν γνωρίζει σύνορα.
Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε μια υπέροχη αρχή για το έργο μας, γεμάτη χαρά, συνεργασία και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Οι μικροί μας μαθητές ανυπομονούν για τις επόμενες δράσεις και διαδικτυακές συναντήσεις, έτοιμοι να γίνουν πραγματικοί Ocean Friendly Children!
Μαγεία Χριστουγέννων στο Νηπιαγωγείο μας
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το νηπιαγωγείο μας έχει ήδη πλημμυρίσει με χρώματα, μουσικές και χαρούμενες παιδικές φωνές! Κάθε γωνιά της τάξης μεταμορφώθηκε σε έναν μικρό χριστουγεννιάτικο κόσμο, όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να εξερευνήσουν και να ζήσουν τη μαγεία των γιορτών.

Με πολύχρωμα χαρτόνια, γκλίτερ και χειροτεχνικά υλικά, οι μικροί μας καλλιτέχνες έφτιαξαν διάφορες κατασκευές όπως, ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης, κάρτες με ευχές, φιγούρες χριστουγεννιάτικες και άλλα πολλά. Δημιουργούμε τα δικά μας επιτραπέζια παιχνίδια και τα παίζουμε χρησιμοποιώντας το ζάρι.
Διαβάζουμε πολλές χριστουγεννιάτικες ιστορίες, μαθαίνουμε για ήθη και έθιμα του τόπου μας και ταξιδεύουμε σε χριστουγεννιάτικους κόσμους. Ιστορίες για την αγάπη, τη φιλία και την προσφορά μας βοηθούν να μιλήσουμε για τις αξίες των Χριστουγέννων με τρόπο απλό και κατανοητό. Σειροθετούμε την ιστορία του Αη Βασίλη και την ιστορία της Γέννησης και μαθαίνουμε παίζοντας.
Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας – Μαθαίνουμε να Αγκαλιάζουμε τη Διαφορετικότητα
Κάθε χρόνο, στις 3 Δεκεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας. Είναι μια σημαντική ημέρα που μας βοηθά να θυμόμαστε πως όλα τα παιδιά και όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο είναι ξεχωριστοί και πολύτιμοι, με τις δικές τους δυνατότητες, ταλέντα και ανάγκες.
Στο νηπιαγωγείο μας, μιλήσαμε με τα παιδιά για το τι σημαίνει «αναπηρία». Εξηγήσαμε ότι κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται λίγη παραπάνω βοήθεια: μπορεί να κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, να δυσκολεύονται να δουν ή να ακούσουν, ή να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να καταλάβουν κάτι. Αυτό όμως δεν τους κάνει λιγότερο ικανούς, λιγότερο έξυπνους ή λιγότερο σημαντικούς.
Με απλές συζητήσεις, παιχνίδια και εικόνες, τα παιδιά ανακάλυψαν ότι, όλοι οι άνθρωποι μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες με τον δικό τους τρόπο, ότι η καλοσύνη και η υπομονή κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο, ότι οι διαφορετικές ανάγκες δεν πρέπει να μας φοβίζουν, αλλά να μας κινητοποιούν να δίνουμε βοήθεια όταν χρειάζεται και όταν συνεργαζόμαστε, γινόμαστε μια ομάδα που τους χωράει όλους.
Διαβάσαμε παραμύθια απο την υπέροχη σειρά της Ιωάννας Σταματοπούλου “Μόζα, η γάτα: Η μάγισσα Αμπουλίνα”που μιλούν για τη διαφορετικότητα. Φτιάξαμε μια μεγάλη αφίσα ως ομαδική εργασία.
Παίξαμε παιχνίδια που μας έδειξαν πώς είναι να κάνεις κάτι με έναν… διαφορετικό τρόπο, περπατήσαμε με κλειστά τα μάτια, μιλήσαμε με τη νοηματική γλώσσα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας. Μάθαμε πως είναι το όνομά μας στην Νοηματική και λέξεις ζώων με κινήσεις των χεριών μας. Αναγνωρίσαμε την μέθοδο Braille στα κουτιά των φαρμάκων και προσπαθήσαμε να “διαβάσουμε” όπως ένας τυφλός. Διαπιστώσαμε έτσι πως δικαίωμα στην μόρφωση πρέπει να έχουν όλοι οι άνθρωποι!
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και συζήτησαν πόσο σημαντικό είναι να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να μην κοροϊδεύουμε κανέναν. Η Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας δεν είναι μόνο μια γιορτή. Είναι μια ευκαιρία να μάθουμε από μικροί ότι ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος όταν υπάρχει σεβασμός, αποδοχή και αγάπη.
Στόχος μας στο νηπιαγωγείο είναι να μεγαλώνουμε παιδιά που βλέπουν πρώτα τον άνθρωπο και μετά τη δυσκολία.












































-2025-26_Σχολικές Περιφέρειες Νηπιαγωγείων Δήμου Θέρμης
-Μετάβαση από το σπίτι στο νηπιαγωγείο
-Προστασία από σεισμό
Δεκάλογος της υγιεινής διατροφής
Μπαταρίες: όταν αδειάσουν τι κάνω; Τις φέρνω στο σχολείο, στον ειδικό κάδο ανακύκλωσης
Παιχνίδι στην προσχολική ηλικία
Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο;
Πώς να βοηθήσω το παιδί μου όταν επιδεικνύει επιθετική συμπεριφορά;
Στείλε κι εσύ ένα καπάκι _ Μαζεύουμε καπάκια για καλό σκοπό