Χριστούγεννα ήρθαν πάλι

20231220 074653

Πλησιάζουν Χριστούγεννα…κάλαντα, παιχνίδια, γλυκά, αγάπη ευχές μουσική!

Αστέρι λαμπερό φάνηκε στον ουρανό ,φέρνοντας την είδηση πως γεννήθηκε στη γη ο Χριστός.

Μαθαίνουμε για τα Χριστούγεννα μέσα από παραμύθια και πίνακες ζωγραφικής.

Παρατηρήσαμε τον πίνακα του Φ. Κόντογλου, η γέννησης. Τα παιδιά σχολίασαν τι παρατηρούν, μέτρησαν  τους βοσκούς  και τους  αγγέλους  και  προσπάθησαν  να δώσουν  έναν τίτλο στον  πίνακα .Οι  ιδέες τους  ήταν πολλές: το αστέρι,  τα αγγελάκια,  η  μυστική σπηλιά και ο Χριστούλης!
kontoglou gennisi

Είδαμε και τον πίνακα του Ν.Λύτρα και τα παιδιά έκαναν υποθέσεις  για το τι έκαναν τα παιδιά του πίνακα.

Παρατηρήσαμε τα ρούχα τους ,μάθαμε για τους καλαντιστές  που κρατούν νταούλι και φλογέρα και λένε τα κάλαντα ,αναρωτήθηκαν γιατί κρατάνε καλάθι.

kalanta min

Καλές γιορτές γεμάτες υγεία και παιδικά χαμόγελα!!!

Άγιος Βασίλης έρχεται…

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του  φρόντισε να  έρθει και φέτος ο Άγιος Βασίλης στο Νηπιαγωγείο μας γεμάτος δώρα και ευχές!!!

Επίσκεψη της Α δημοτικού στο Νηπιαγωγείο/Καλλιέργεια φιλαναγνωσίας

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου το νηπιαγωγείο μας επισκέφθηκαν οι μαθητές της Α δημοτικού!

Τους περιμέναμε με χαρά να μας μας πούνε τα νέα τους. Πόσα πολλά και διαφορετικά μαθήματα κάνουν τώρα που είναι στο Δημοτικό.

Είπαμε α κάλαντα  στα ελληνικά και στα αγγλικά ,ανταλλάξαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες και με αφορμή την 21η Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως ημέρα ανταλλαγής βιβλίων ,οι μαθητές έφεραν βιβλία από το σπίτι τους και τα αντάλλαξαν με τους μαθητές του Δημοτικού προκειμένου να ενισχύσουμε την φιλαναγνωσία.

Υπεύθυνα παιδιά -Υπερασπιστές των ζώων

IMG 20231110 150457

Το πρώτο εργαστήριο δεξιοτήτων ανήκει στον θεματικό κύκλο  «Φροντίζω το περιβάλλον » και στόχο έχει να γνωρίσουν τα παιδιά καλύτερα τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα και για τα δικαιώματα που έχουν τα ζώα και πώς μπορούμε να τα υπερασπιστούμε.

Ξεκινήσαμε διαβάζοντας τον Ξουτ ,  το οποίο     είναι ένα μικρό αδέσποτο σκυλάκι. Τι συναισθήματα μας   δημιούργησε  η ιστορία  του.

Συζητήσαμε για το τι προσφέρουν τα ζώα στον άνθρωπο και τι προσφέρουμε οι άνθρωποι σε αυτά. Μέσα από πίνακες ζωγραφικής σχολιάσαμε τα συναισθήματα που έχουν τα ζώα ,ζωγραφίσαμε τα δικαιώματα τους ,Διαβάσαμε   και σχολιάσαμε την παγκόσμια διακήρυξη για τα δικαιώματα των ζώων.

Ακούσαμε ,χορέψαμε και ζωγραφίσαμε το καρναβάλι των ζώων του Camille Saint-Saens

 

20231106 094247

20231106 104500

20231106 1212461701448837512   Διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε μύθους του Αισώπου  1701448837499