Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το κέντρο πρόληψης ΑΡΓΩ σε συνεργασία με το 7ο Νηπιαγωγείο και το 9ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής διοργανώνουν ενημερωτική επιστημονική ομιλία με θέμα :
« η επιθυμία της γνώσης και τα εμπόδια στη σχολική επιτυχία»
Με ομιλητή τον κύριο Χάρη Καραμπέτσο, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Διδάκτωρ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ψυχαναλυτικός θεραπευτής ενηλίκων και επιστημονικός υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης Αργώ .
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28/03/2023 και ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του 9ου δημοτικού Αγίας Παρασκευής.
Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας
Τι σημαίνει εκφοβίζω ,τι γνωρίζουμε για τον εκφοβισμό τι συναισθήματα μας δημιουργεί και τι μπορούμε να κάνουμε;
Διαβάσαμε το βιβλίο « μην κάνεις αγριάδες γιατί θα βρεις μπελάδες » και γνωρίσαμε τον Βασίλη ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ιστορία και διαρκώς δημιουργεί προβλήματα στους συμμαθητές του.
Συζητήσαμε για την συμπεριφορά του Βασίλη και τι θα έπρεπε να κάνουν οι συμμαθητές του για να διαχειριστούν αυτή την συμπεριφορά.
Τα παιδιά δραματοποίησαν γεγονότα από το βιβλίο αλλά και καταστάσεις που τα ίδια έχουν αντιμετωπίσει και τι πρέπει να κάνουν για να μην ξανασυμβεί.
Μιλήσαμε για τα λόγια που πληγώνουν αλλά και για τα λόγια που γλυκαίνουν την καρδούλα μας.
Ακούσαμε το τραγούδι «υπάρχουν χέρια»
και ανακαλύψαμε και συμφωνήσαμε ότι τα δικά μας χέρια θέλουν να προσφέρουν αγάπη ,χάδια και ζωγραφιές!
Φωτοτυπήσαμε τα χέρια μας και φτιάξαμε μια αφίσα γεμάτα χέρια που προσφέρουν σεβασμό, αγκαλιές, αγάπη!!!
Στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη», επιλέξαμε ως σχέδιο δράσης «Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα- Διαφορετικότητα».
Στόχος του συγκεκριμένου εργαστηρίου, ήταν η ανάπτυξη και η εδραίωση αξιών, όπως η συνεργασία, ο σεβασμός στη γνώμη του άλλου, η αγάπη για τον πλησίον, η αλληλεγγύη και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Επιπλέον στόχοι, ήταν να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά την ανάγκη μετάβασης από το εγώ στο εμείς και να αναλάβουν δράση για το κοινό καλό.
Μέσα από βιβλία, παραμύθια, βίντεο, εικόνες από την καθημερινή ζωή, παιχνίδια και άλλα, οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας, είδαν τα υπόλοιπα παιδιά του κόσμου, μελέτησαν τα δικαιώματά τους, έμαθαν και άκουσαν τις γλώσσες που μιλάνε, γνώρισαν τη Unicef.
Επίσης, συνεργάστηκαν όλοι μαζί σε μια πράξη αγάπης με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων (make a wish). Έμαθαν ότι μπορούμε όλοι με διάφορους τρόπους, αν και είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας, να κάνουμε ό,τι κάνουν και οι άλλοι. Να περπατάμε, να μιλάμε, να τραγουδάμε, να ακούμε, να παίζουμε, να ζωγραφίσουμε, να αισθανόμαστε…
Mέσα από αυτό το εργαστήριο τα παιδιά έμαθαν να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων ,να ευαισθητοποιηθούν για τις ανάγκες που έχουν όλοι οι άνθρωποι και να μάθουν πως όλοι έχουν δικαίωμα στην τροφή, στη χαρά, στο παιχνίδι!!!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.