0 12

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πυροσβεστικής

Γενικά νέα Δράσεις

Με το σύνθημα “Γνώση-Πρόληψη-Ετοιμότητα” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19-4-2024, η επίσκεψη του Αξιωματικού Υπηρεσίας του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών κ. Κλιτσίκα στο σχολείο μας.

1 11

Η διοργάνωση έγινε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας κας Βάιας Σκρουμά, προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών. Βασικά σημεία της εξαιρετικής παρουσίασης που κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ήταν η απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου και η επίλυση όλων των αποριών για τους τρόπους προφύλαξης από πυρκαγιά και ατυχήματα στο σπίτι, στο σχολείο, στο δάσος, στο δρόμο.

Ο κ. Κλιτσίκας εξήγησε αναλυτικά τη λειτουργία ενός πυροσβεστήρα παρουσιάζοντας παραστατικά τα βήματα που απαιτούνται  για την ορθή και αποτελεσματική χρήση του πυροσβεστήρα και στη συνέχεια εξήγησε πώς ακριβώς ενεργούμε για την κατάσβεση της φωτιάς με πυροσβεστήρα, αλλά και τις ενέργειες που οφείλουμε να κάνουμε όταν βρεθούμε κοντά σε φωτιά.

2 10

Τέλος, τονίστηκε η σημαντική συμβολή του Πυροσβεστικού- Διασωστικού Σώματος όχι μόνο τους θερινούς μήνες, αλλά όλον τον χρόνο στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού πλούτου, καθώς και η αναγκαιότητα του εθελοντισμού για την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κλιτσίκα για τη σημερινή του παρουσίαση και του ευχόμαστε καλή δύναμη στο σημαντικό του έργο.

3 9