0

2η Δειγματική (Διαθεματική-Συνδιδασκαλία) Σχολικού Έτους 2023-2024

Γενικά νέα Δράσεις

Με στόχο την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την αναβάθμιση της διδασκαλίας των Μαθηματικών και της Γλωσσικής Διδασκαλίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  24 Ιανουαρίου 2024 δειγματική συνδιδασκαλία από την ενδοσχολική συντονίστρια τάξεων. Η προετοιμασία και η υλοποίηση της παραπάνω δράσης με φύλλα εργασίας έγινε στο τμήμα Β3 την 4η διδακτική ώρα, στην ενότητα Α.1.3: Η έννοια της συνάρτησης, Άλγεβρα Β΄Γυμνασίου από τους καθηγητές του σχολείου, Αμαλία Χέλμη φιλόλογο και Θεοδόση Βαλληνδρά μαθηματικό, παρουσία συναδέλφων διαφορετικών ειδικοτήτων του σχολείου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά του Β3, των οποίων η συμμετοχή και η ανταπόκριση υπήρξε θετική και ενθουσιώδης, καθώς στο τέλος της δράσης ακολούθησε αναστοχασμός των μαθητών για την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας. Η διάδραση μαθητών και εκπαιδευτικών  και τα γλωσσοπαίγνια με τον όρο “συνάρτηση” υπήρξαν τα δυνατά σημεία του στοχευμένου μαθήματος σύμφωνα με τις δηλώσεις των παιδιών.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τους και τη διάθεσή τους να κάνουν το μάθημα ελκυστικό και ενδιαφέρον για τους μαθητές/τριες.

1

2