Δεκέμβριος 2012 αρχείο

Μαθησιακές Δυσκολίες – Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Κάθε παιδί είναι ιδιαίτερο. Μπορεί κατά τη διάρκεια της σχολικής του ζωής να παρουσιάσει ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Είναι υποχρέωση του γονέα και του σχολείου να το βοηθήσει να κατακτήσει τους μαθησιακούς και κοινωνικούς στόχους στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ο χαρακτηρισμός ενός παιδιού με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε ό,τι και αν αυτές αναφέρονται (π.χ., ΔΕΠΠΥ, δυσλεξία, δυσορθογραφία κ.ά.) προκύπτει ύστερα από διάγνωση σε οικείο ΚΕΔΔΥ ή δημόσιο νοσοκομείο.

Με τη διάγνωση που θα έχει ο γονιός και σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου μπορούν:

  1. να παρακολουθήσει το παιδί τμήμα ένταξης, αν η διάγνωση προτείνει κάτι τέτοιο,
  2. να καταστρώσουν από κοινού πρόγραμμα για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη βοήθεια του μαθητή.

Επίσκεψη στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ ”

Το μυστήριο του ερχομού του Θεού στη γη, μας προτρέπει να ζήσουμε τη γιορτή των Χριστουγέννων, που πλησιάζει. Ο ερχομός Του βαθαίνει το νόημα της ζωής και της ύπαρξής μας, ανανεώνοντας την πίστη και την ελπίδα μας στη ζωντανή παρουσία Του μέσα και γύρω μας. Μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα, τμήματα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (Γ2, Δ1) και τμήμα του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (Γ2) πραγματοποίησαν επίσκεψη την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στη μονάδα φροντίδα ηλικιωμένων «Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ». Οι μαθητές μας έψαλλαν ύμνους, τραγούδησαν τα κάλαντα, έπαιξαν θεατρικό και μοίρασαν δώρα στους ηλικιωμένους. Η χαρά ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα όλων. Ευχαριστούμε τον διευθυντή του ιδρύματος κ. Κωστόπουλο Αναστάσιο καθώς και το προσωπικό, για τη θερμή υποδοχή τους  κάνοντας μας να αισθανθούμε όμορφα.  Η επίσκεψή μας  ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τους μαθητές μας  συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί: Η υποδιευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου κα Καψάσκη Μαρία, η υποδιευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου κα Πουρνάρα Γεωργία – Δασκάλα της Γ2 τάξης, η κα Ταμάμη Δέσποινα – Δασκάλα της Γ2 τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου και ο κος Λέκκας Κωνσταντίνος – Δάσκαλος της Δ1 τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Ακολουθούν φωτογραφίες.

“Το δέντρο της ζωής ” – ομαδική δραστηριότητα

Η  κα Αγγελική Προσίλη εκπαιδευόμενη Κοινωνική Λειτουργός η οποία πραγματοποιεί την πρακτική της ΕΠΑ (IV) στην Πρώτη τάξη (Α1) της κας  Βασιλικής Ρεσβάνη  δημιούργησαν αυτή την όμορφη αφίσα.

Βαθμοί

Την Παρασκευή στις 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:30 θα δοθούν οι βαθμοί. Το σχολείο θα λειτουργήσει πάλι την Τρίτη στις 8 Ιανουαρίου 2013.

Η χριστουγεννιάτικη εορτή μας

Στο θεατράκι του σχολείου μας, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου  και στις 6 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η εορτή των Χριστουγέννων. Έλαβαν μέρος  η Πρώτη και η Δευτέρα τάξη του σχολείου μας. Υπεύθυνη για τη διδασκαλία των κειμένων στα θεατρικά ήταν η δασκάλα της Α΄ τάξης  Βασιλική Ρεσβάνη και για τη διδασκαλία της χορωδίας, ορχήστρας, κρουστά, νέι, υπεύθυνος ήταν ο δάσκαλος της Β΄ τάξης Σέργιος Βούλγαρης.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση