- Με αφόρμηση την παρακολούθηση της ιστορίας «το μαγικό μολύβι της Μαλάλα» ξεκινήσαμε με τα παιδιά μια συζήτηση για τα δικαιώματα. Κάναμε ανίχνευση των πρότερων γνώσεων των παιδιών: τι σημαίνει δικαίωμα για αυτά.
- Σχολιάσαμε τι έλειπε από τα υπόλοιπα παιδιά που ζούσαν στην ίδια χώρα με εκείνη και καταγράψαμε στο ιστόγραμμα τα δικαιώματά τους.
- Παίξαμε ψηφιακά παιχνίδια αναγνώρισης, μνήμης και φωνολογικής επίγνωσης με τα δικαιώματα.
Τελικά αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε το δικαίωμα που θα προσφέραμε σε αυτά τα παιδιά αν κρατούσαμε για μία μέρα το Μαγικό Μολύβι της Μαλάλα. Και προσπαθήσαμε και να το γράψουμε.
- “Η ζωή στην Λουλουδούπολη”
Παρακολουθήσαμε την ιστορία. Μεταμορφωθήκαμε στην κακιά μάγισσα Αντιδικαιωματούλα και κλείσαμε τα δικαιώματα σε ένα σεντούκι.
- Βοηθήσαμε την unicef να βρει πάλι τα δικαιώματα των παιδιών. Ψάξαμε στην τάξη για να βρούμε τα κλειδιά που ξεκλειδώνουν τα δικαιώματα. Κάθε παιδί με το κλειδί του ξεκλείδωνε ένα δικαίωμα και αναγνώριζε ποιο ήταν.


- Ζωγραφίσαμε το δικαίωμα που θεωρήσαμε ως το πιο σημαντικό.. Στόχος ήταν να φτιάξουμε το «χρυσό βιβλίο του παππού Ροδαλού» που προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών μαζί με την unicef.


- Αναρωτηθήκαμε: Ποιο δικαίωμα λείπει στο παιδάκι στην φωτογραφία
και ποιο δικαίωμα θα προστατεύαμε εμείς για να το βοηθήσουμε.










