5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το ιστολόγιο του 5ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

Συμμετοχή στη διοργάνωση ‘Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο’

Μάι 20189

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 το σχολείο μας συμμετείχε στη διοργάνωση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» με το θεατρικό δρώμενο «Η Ηλέκτρα στη χώρα των κβάντα». Η διοργάνωση  αποτελεί πια θεσμό και το σχολείο μας συμμετέχει για δεύτερη φορά με επιτυχία.

Η φετινή μας συμμετοχή ήταν αποτέλεσμα δουλειάς μιας ομάδας 21 μαθητών και μαθητριών με συντονίστρια την κα Νίκη Κοντέλη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θέλησαν να κάνουν κατανοητή στο μέσο θεατή τη θεωρία των κβάντα, στόχος πραγματικά δύσκολος! Έτσι δούλεψαν δημιουργικά από την αρχή, σχεδόν, της σχολικής χρονιάς διάβασαν και κατανόησαν τη θεωρία, εμπνεύστηκαν και έγραψαν σενάριο ώστε να δραματοποιήσουν τις έννοιες, χορογράφησαν, έγραψαν μουσική και στίχους, κατασκεύασαν σκηνικά. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πρωτότυπο και διασκεδαστικό. Αυτό, άλλωστε, το πιστοποίησε και το βραβείο διαδραστικότητας με το οποίο η κριτική επιτροπή της διοργάνωσης τίμησε την ομάδα και το σχολείο μας.

Η εμπειρία για τα παιδιά ήταν σίγουρα εποικοδομητική και χρήσιμη. Ελπίζουμε πως έγινε σαφές ότι οι θετικές επιστήμες μπορούν να γίνουν και διασκεδαστικές και έτσι πιο κατανοητές.

Δείτε στιγμιότυπα:

Δείτε το στο slideshare.net

 

από κάτω από: Συμμετοχή σε Προγράμματα-Διαγωνισμούς, Σχολικό Έτος 2017_2018| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή στη διοργάνωση ‘Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο’    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

eTwinning School Label

eTwinning

Project_A: Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον

Project_A: Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον

Επισκεφθείτε το blog της ομάδας, \'κλικάροντας\' στην εικόνα

Translate

European SchoolRadio Logo

Cyber_Crime_Unit

Cyber_Crime_Unit

Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Σαν σήμερα

11/7: Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμών
Η 11η Ιουλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμών το 1990 για να κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό τα προγράμματα του «Ταμείου για τον Πληθυσμό» (UNFPA), ενός οργανισμού του ΟΗΕ που προωθεί το δικαίωμα κάθε άνδρα, γυναίκας και παιδιού στην υγεία και τις ίσες ευκαιρίες. Το «Ταμείο» σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές και προγράμματα περιορισμού της φτώχειας, αντισύλληψης, ασφαλούς κύησης, πρόληψης και αντιμετώπισης του AIDS και ισότητας των δύο φύλων.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Τράπεζα Θεμάτων

Τράπεζα Θεμάτων

WebRadio 5ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης 2014-2015

HIGH5 School Web Radio
Σχολικό Δίκτυο
Πρόληψη Σχολικής Βίας

IMPACT

e-yliko
edutv
eu_central
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας
Ιούλιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ιστορικό

Δήμος Θεσσαλονίκης

Δήμος Θεσσαλονίκης

EKETA

EKETA

Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων