Αρχική » Βιβλιοθήκη » Τα «βιβλία σε ρόδες» ήρθαν στο Σχολείο μας!

Τα «βιβλία σε ρόδες» ήρθαν στο Σχολείο μας!

cropped 979920 1377557365816809 572510078 o

Υπάρχουν κάποια βιβλία αεικίνητα, που δεν τους αρέσει να περιμένουν υπομονετικά σε ένα ράφι βιβλιοθήκης να τα διαλέξουν και να τα διαβάσουν. Κάποια βιβλία ταξιδιάρικα, που θέλουν να τρυπώσουν σε πολλές παιδικές αγκαλιές, να γνωρίσουν κάθε ελληνικό σχολείο όσο απομακρυσμένο κι αν είναι, να προσφέρουν χαρά, γνώσεις και συγκινήσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους μικρούς αναγνώστες γίνεται!

Πώς το καταφέρνουν αυτό; Ετοιμάζουν τη μικρή, μπλέ βαλίτσα τους με τα ροδάκια και ξεκινούν τα ταξίδια! Ένα ταξίδι κάθε μήνα σε φιλόξενα σχολεία που τα αναζήτησαν και τα περιμένουν με ανυπομονησία.. Οι  θεματικές ενότητες πολλές: Γιά όλα τα γούστα και τα ενδιαφέροντα. Ταξιδεύουν τα βιβλία σε ρόδες, ταξιδεύουν και τα παιδιά μαζί τους. Κι όταν οι μέρες περάσουν, βάζουν πανιά για καινούρια ταξίδια, για νέες αναγνωστικές διαδρομές!

books on wheels

Μια τέτοια βαλίτσα φιλοξενήσαμε κι εμείς το Δεκέμβριο στο Σχολείο μας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που μας είχε επισκεφθεί. Ανταποκρίνεται πάντα πρόθυμα στο κάλεσμα μας. Κι εμείς την υποδεχόμαστε με την ίδια χαρά και ενθουσιασμό!

Η θεματική ενότητα που επιλέξαμε αυτή τη φορά είχε τον τίτλο: «Oι φίλοι μου κι εγώ»! Ένα θέμα «πρώτης γραμμής» για τα παιδιά αυτής της ηλικίας, ευαίσθητο αλλά και δύσκολο, αγαπησιάρικο αλλά και στενάχωρο. Γιατί πολλές φορές οι ήρωες της κάθε ιστορίας έχουν  προβλήματα που πονάνε και δεν συζητιούνται εύκολα: φτώχεια, ορφάνια, αρρώστια, απώλεια, θάνατος, πόλεμος, μετανάστευση, μοναξιά. Ο σάκος αυτός έγινε για να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν  τα συναισθήματά τους μέσα στην ασφάλεια και τη ζεστασιά που προσφέρει μια κοινότητα αναγνωστών

Ενδεικτικά ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες από τη «διαδρομή» της βαλίτσας με ρόδες στο σχολείο μας!

Τα βιβλία σε ρόδες έφτασαν στο σχολείο μας και τα υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά!
2
1 censored 1
3 censored
Έγιναν αναπόσπαστο μέρος της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης, όπου γνώρισαν όλες της τις γωνιές! 
4Α
Υποδέχτηκαν παιδιά από διαφορετικές τάξεις, γιατί το διάβασμα δεν έχει όρια και ηλικία!
5 censored
6
viber image 2021 12 24 10 40 10 048
Γράψαμε τις εντυπώσεις μας στο τετράδιο που συνοδεύει κάθε βαλίτσα όπου και διαβάσαμε τι είχαν γράψει πριν από εμάς οι μικροί αναγνώστες των άλλων σχολείων, συνειδητοποιώντας έτσι ότι είμαστε μέρος μιάς μεγάλης, αναγνωστικής αλυσίδας.
viber image 2021 12 24 11 16 06 808
viber image 2021 12 24 11 16 45 304

Το ταξίδι αυτό τελείωσε με μια ευχή: Kαλοτάξιδα να είναι πάντα τα βιβλία σε ρόδες και του χρόνου με το καλό, ούριος άνεμος να τα φέρει ξανά κοντά μας!

* Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ πατήστε εδώ.

Η βιβλιοθήκη μας

βιβλιοθηκης μας 1

Θα μας βρείτε και στο Facebook

fb

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση