«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

[..] Εμάς μη μας τηράτε πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν μετ’ ολίγον περάσει. Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε..».

Ημέρα Μνήμης και αναστοχασμού η σημερινή. Η Ελλάδα κλίνει ευλαβικά το γόνυ στους γνωστούς και άγνωστους ήρωες που αγωνίστηκαν για το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας.

Είθε η Σημαία μας να κυματίζει περήφανα πάντα σε ειρηνικούς καιρούς, στην ιστορική προοπτική της ανθρωπότητας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ???????? ????????

Εορτή Σπύρος Βασιλείου 1903 1985                                                                                                                                                                             «Εθνική Εορτή», Σπύρος Βασιλείου (1903-1985)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους γονείς των μαθητών/τριών του 5ου Δ.Σ. Αγ. Ι. Ρέντη

Σας ενημερώνουμε ότι:

1. Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της  25ης Μαρτίου 1821  θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24/03,  από τις 08:15 – 10:00, στις σχολικές αίθουσες.

2. Οι μαθητές/τριες, μετά την εκδήλωση, θα σχολάσουν στις 10:00.

 ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

3. Σχετικά με την παρέλαση  της   25ης Μαρτίου  το Σάββατο  25/03:

Α)  Ο σημαιοφόρος με τους παραστάτες να βρίσκονται  στο σχολείο στις  10:00.

Β)   Οι μαθητές που συμμετέχουν στην παρέλαση  να βρίσκονται  στο σχολείο στις  10:10΄.

Γ) Μετά το τέλος της παρέλασης η παραλαβή των μαθητών από τους γονείς θα γίνει από την Πλατεία (δεξιά από τα σκαλοπάτια της Εκκλησίας).

 Απαγορεύεται οι  γονείς να ανεβάζουν στο διαδίκτυο  φωτογραφίες ή βίντεο   του παιδιού τους από τις εκδηλώσεις του Σχολείου όπου φαίνονται και άλλα παιδιά χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους.

 

                                                                                 Από τη Δ/νση

2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Δικαιολογητικά εγγραφής μαθητών στην Α’ τάξη – Σχ.Έτος 2023-2024Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Η βιβλιοθήκη μας

βιβλιοθηκης μας 1

Θα μας βρείτε και στο Facebook

fb

Σαν σήμερα

10/6/1944: Καταστροφή του Δίστομου και εκτέλεση 218 κατοίκων του από τους Ναζί κατακτητές

   - Σχετικές αναρτήσεις

10/6/323 π.Χ: Πεθαίνει ο Μέγας Αλέξανδρος, Βασιλεύς των Μακεδόνων.
Οι κατακτήσεις του, αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της Ελληνιστικής εποχής. Η αυτοκρατορία του, στη μεγαλύτερή της έκταση κατά το 323 π.Χ., υπολογίζεται σε 5.200.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και περιλάμβανε κομμάτια από 26 σημερινές χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Κύπρος, Αίγυπτος, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ, Ινδία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κουβέιτ, Κιργιστάν, Λίβανος, Ουζμπεκιστάν, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν).
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση