Αρχική » Νέα - Ανακοινώσεις » Παγκόσμια Ημέρα Γης #earth2020

Παγκόσμια Ημέρα Γης #earth2020

                      

      «Αν άξαφνα οι πέτρες και τα νερά,

τα φυτά και τα δέντρα,

κι όλα τα ζώα

  μιλούσαν για μας στη γλώσσα μας,

  θα χωνόμασταν όλοι απ’ την ντροπή

μέσα στη γη.

Ζούμε απ’ τη σιωπή της φύσης

που βασανίζουμε.»

 

Αλήθεια, το ξέρατε; Σήμερα γιορτάζει η Γη μας! Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, εδώ και 50 χρόνια σε όλον τον κόσμο, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης. Ειδικά εφέτος που καθόμαστε αναγκαστικά στα σπίτια μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, όπως και όλων των συνανθρώπων μας, η εκδήλωση της ευαισθητοποίησής μας για τον πλανήτη μας, έχει ξεχωριστό νόημα. Είμαστε ο ένας από τον άλλον μακριά αλλά νοιαζόμαστε το ίδιο πολύ γιατί μένουμε μαζί στο ίδιο σπίτι. Τη ΓΗ. Έτσι λοιπόν το διαδίκτυο γίνεται τόπος συνάντησης και εορτασμού αυτής της τόσο σπουδαίας μέρας αναρτώντας στα social media μια αγαπημένη φωτογραφία από οποιοδήποτε τοπίο της φύσης ή μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη, συνοδεύοντάς τες με τα hashtags #earthday2020 και #ypen.  Ζωγραφίζουμε, τραγουδάμε, νοιαζόμαστε!

Protect our Planet                   

Reduce Reuse Recycle Song          

Earth Day Celebration Around the World!

 

 

 

Η βιβλιοθήκη μας

βιβλιοθηκης μας 1

Θα μας βρείτε και στο Facebook

fb

Σαν σήμερα

7/10/1825: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της Γενικής Εφημερίδος της Ελλάδος, προδρόμου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

7/10/1571: Ναυμαχία της Ναυπάκτου
Είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες, και έγινε στην θαλάσσια περιοχή της Ναυπάκτου (Λεπάντο). Σε αυτή, τα χριστιανικά κράτη της Δύσης συνέτριψαν τον στόλο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
   - Σχετικές αναρτήσεις

7/10/: Παγκόσμια Ημέρα Χαμογέλου
Η Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Παρασκευή του Οκτωβρίου με πρωτοβουλία του αμερικανού γραφίστα Χάρβεϊ Μπολ (1921-2001), σχεδιαστή της χαμογελαστής φατσούλας (smiley). Ο Χάρβεϊ Μπολ πίστευε ότι το χαμόγελο έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση