Αναπτύξτε τις ψηφιακές σας δεξιότητες

 

H Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών αποτελεί έργο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συγκεντρώνει, σε ένα σημείο εισόδου, εκπαιδευτικό περιεχόμενο που στοχεύει στην βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών.
Προς το παρόν διατίθενται 156 μαθήματα κάτω από 29 ενότητες. Στους παρόχους περιλαμβάνονται Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί φορείς, διεθνείς εταιρείες, τραπεζικά ιδρύματα, και τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.
Τα μαθήματα είναι ελεύθερα, δωρεάν, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες εγγραφής.  Ο χρήστης επιλέγει την κατηγορία, τη θεματική ενότητα και το μάθημα που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά του και στο επίπεδο γνώσης του. Η παρακολούθηση είναι διαδικτυακή και πραγματοποιείται με τον ρυθμό του εκπαιδευόμενου.

Σημείωση: Το περιεχόμενο (όπως αναφέρεται στην πλατφόρμα) έχει εγκριθεί από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ωστόσο συνιστάται να προσέξετε την ημερομηνία δημιουργίας του εκπαιδευτικού υλικού και τη συμβατότητά του με το γνωσιακό σας υπόβαθρο.