Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο

Αθλητισμός, ολυμπιακά ιδεώδη, αρχαίοι και σύγχρονοι ολυμπιακοί και παραολυμπιακοί αγώνες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μας κατά την επίσκεψή μας στο Oλυμπιακό Mουσείο, την Πέμπτη 4 Οκτώβρη 2018.

Αρχικά, χωριστήκαμε σε πέντε ομάδες και με τη πολύτιμη βοήθεια των μουσειοπαιδαγωγών ξεναγηθήκαμε στους χώρους του μουσείου. Παρατηρήσαμε εκθέματα, αφίσες και δάδες από όλες τις ολυμπιάδες, μασκότ και αναμνηστικά καθώς και προσωπικά αντικείμενα (στολές, παπούτσια, μετάλλια κ.α. ) Ελλήνων αθλητών αφιερωμένα στο μουσείο.

 

Έπειτα, σειρά είχε το παιχνίδι! Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρακολουθήσαμε περιλάμβαναν και βιωματικές δραστηριότητες. Άλλωστε, η μάθηση γίνεται πάντα πιο ενδιαφέρουσα όταν συνοδεύεται από διάδραση. Παίξαμε, λοιπόν, με την ψυχή μας! Γκολφ, γκολ μπολ, μπότσια, άλμα εις μήκος και άλλα παιχνίδια που ενδυνάμωσαν την ομαδικότητα, μας έμαθαν τον σεβασμό στους συναθλητές μας και κατέδειξαν την αξία του δίκαιου αγώνα.

Και μετά, τι; Μετά ήρθε η ώρα της απονομής! Πήραμε μετάλλια όλοι!!! Και φύγαμε με τη γεύση της νίκης και τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά μας!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση