Εκδρομή στον Όλυμπο

Οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του σχολείου μας μαζί με τους γονείς τους, το δάσκαλο τους κ. Γκαβανάσιο Κ.  και την εκπαιδευτικό κ. Παπαστεφάνου Φ.  πραγματοποίησαν  τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 την εκπαιδευτική τους εκδρομή στον Όλυμπο.

 

…… Φτάσαμε με το λεωφορείο στην καρδιά του Ολύμπου στη θέση Πριόνια στα 1100μ. υψόμετρο. Σκοπός μας να διασχίσουμε το φαράγγι του Ενιπέα μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.

 

Ξεκινήσαμε την κατάβασή μας. Αυτό που αντικρίσαμε είναι δύσκολο να αποδοθεί με λόγια, μόνο να το νιώσει πρέπει κανείς για να το καταλάβει.

 

Ξύλινα γεφυράκια, λιμνούλες με κρυστάλλινα νερά, μικροί καταρράχτες, γάργαρα κρύα νερά να κυλούν ορμητικά αφήνοντας το χαρακτηριστικό ήχο ροής, πανύψηλα δέντρα κυρίως οξιές, ποικίλοι θάμνοι, αγριολούλουδα, το θρόισμα των φύλλων και το κελάηδημα των πουλιών δημιουργούσαν ένα μοναδικό,  μαγευτικό σύνολο.

 

Μετά από μιάμιση ώρα διαδρομή στο μονοπάτι,  φτάσαμε στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.  Ήπιαμε κρύο νερό και ξαποστάσαμε.

Ανάψαμε το κερί μας , προσκυνήσαμε , γνωρίσαμε  το μοναχό του μοναστηριού, περιηγηθήκαμε στο χώρο και ενημερωθήκαμε για την ιστορία του.

Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και πήραμε το δρόμο του γυρισμού.  Κάναμε μια σύντομη στάση στην τοποθεσία Σταυρός, στα 950μ. ,  για φαγητό.  Παράλληλα αντικρίσαμε και θαυμάσαμε από ψηλά την Πιερία.

Σίγουρα αυτή η εκδρομή θα μας μείνει αξέχαστη!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση