Γιορτάζοντας την 25η Μαρτίου

Το ημερολόγιο έγραφε 23 Μαρτίου 2018 και το σχολείο μας γέμισε από μικρούς τσολιάδες και ελληνοπούλες που με τις παραδοσιακές τους φορεσιές ετοιμάζονταν να μας παρουσιάσουν την γιορτή για την ελληνική επανάσταση του 1821.

ο όρκος των φιλικών

Με την αγωνία, την χαρά και τον ενθουσιασμό ζωγραφισμένο στα προσωπάκια τους περίμεναν να ανέβουν στη σκηνή. Γονείς, συγγενείς, δάσκαλοι και φίλοι είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα. Τα φώτα σβήνουν και η γιορτή ξεκινά…

Ο Αθανάσιος Διάκος

Το χρονικό της ελληνικής επανάστασης ξαναζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας μέσα από τις αφηγήσεις, τα ποιήματα και τα δρώμενα των μικρών μαθητών που κατάφεραν να μας συγκινήσουν  με την αθωότητα, την αμεσότητα και το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Η έξοδος του Μεσολογγίου

Οι μικρούληδές μας έδωσαν όλο τον εαυτό τους , σοβαροί και συγκεντρωμένοι, με όλη τους την ψυχή τίμησαν με υπερηφάνεια τους Έλληνες Ήρωες. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο από όλους μας.

 

 

Στη συνέχεια, ανέλαβαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ΄και ΣΤ΄ τάξεων που ανέβηκαν στη σκηνή και με παράστημα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς κερδίζοντας άξια το χειροκρότημα όλων μας. Έτσι λεβέντικα έκλεισε η γιορτή μας!

Χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς

Ο θούριος

Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να εκφράσουμε στις κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσοχωρίου που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας και πρόσφεραν, για τις ανάγκες τις γιορτής, παραδοσιακές στολές του συλλόγου στους μαθητές.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση