15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας στο ΝΟΗΣΙΣ

cropped logosite noesis

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότιτο σχολείο μας συμμετέχει την Τετάρτη 26  Απριλίου στο 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διοργανώνεται στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ.  Το σχολείο μας, σε συνεργασία με το Δ.Σ. Λητής,  συμμετέχει με τις μαθήτριες Κιοσέογλου Στυλιανή της Ε’ τάξης και Κλεονίκη Χριστοδούλου της ΣΤ’ τάξης.  Τα σχολεία μας συμμετέχουν με τρία έργα.  Τα πρώτα δύο είναι γραμμένα στις γλώσσες προγραμματισμού του MIT (MassachusettsInstitute of Technology), την Scratch3 και τον AppInventorγια ανάπτυξη mobileεφαρμογών.  Για το τρίτο έργο χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα MakeCodeτης Microsoft για τον προγραμματισμό των Micro:bitτου BBC.

Τα έργα που θα παρουσιάσουν οι μαθητές μας περιλαμβάνουν:

  • Mια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για την ασφάλεια των παιδιών με τίτλο ‘Ασφαλέστερα παιδιά – Saferkids’. Γραμμένη στον AppInventorτου MIT, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε σε μία από τις λειτουργίες της να διαβάζει τις γεωγραφικές συντεταγμένες και να τις αποστέλλει σε έναν από τους δύοSOSαριθμούς που έχουμε καταχωρήσει στην εφαρμογή.

Περίληψη Ασφαλέστερα παιδιά  Σχεδίαση Safer Kids1 Screen2

Κώδικας Safer Kids Screen2    

 

  • Ένα εκπαιδευτικό πακέτο τεσσάρων εφαρμογών με τίτλο ‘Μαθητές βοηθούν μαθητές – Students_help_Students’ (οι δύο για κινητά τηλέφωνα) για παιδιά και προσαρμοσμένες για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Το εκπαιδευτικό λογισμικό περιλαμβάνει μία εφαρμογή αριθμομηχανής, ένα σχεδιαστικό εργαλείο όπου ο μαθητής μπορεί αν θέλει να βγάλει φωτογραφία, να ζωγραφίσει σε αυτήν και να τη στείλει μέσω κάποιας εφαρμογής (π.χ. με το viber). Επιπλέον, περιλαμβάνεται μια εφαρμογή σχεδίασης σχημάτων για τα Μαθηματικά και ένα κουΐζ κατανόησης για τη Γεωγραφία με τους νομούς της Ελλάδας.

Εφαρμογή Βασικά Σχήματα1        Περίληψη Μαθητές βοηθούν μαθητές         Εφαρμογή Σχεδίαση Εφαρμογή Κομπιουτεράκι   

 

  • Μία προσομοίωση για την έγκαιρη προειδοποίηση των πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά ταυτόχρονα και στην άμεση αποστολή οχημάτων για την κατάσβεσή της ή/και στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας μέχρι την ασφαλή απομάκρυνση των ανθρώπων από την περιοχή της πυρκαγιάς όπου γίνεται χρήση των τεχνολογιών του Micro:bit, όπως αισθητήρες θερμότητας, IRcontrol, line-trackin, ραδιοεπικοινωνία, Bluetoothκαι άλλες.

Μακέτα αρχή Photo Maqueen IR Photo Leds

Το πρόγραμμα τόσο του Εκθεσιακού χώρου όσο και του Συνεδριακού χώρου παρουσιάζεται στα παρακάτω αρχεία:



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση