Πού ζουν τα φοινικόπτερα;

Πού κρύφτηκε η πάπια που την έλεγαν βαρβάρα; Πού είναι ο γλάρος με το όνομα Ζορό ; Πόσα φτερά έχουν τα ελικοπτεράκια; Αν θέλετε να ξέρετε, οι απαντήσεις σε τούτες τις περίεργες ερωτήσεις βρίσκονται κάπου κοντά σας κι εμείς μόλις το ανακαλύψαμε! Πού; Μα στο Δέλτα του ποταμού Αξιού και στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου. Ένας υγρότοπος με ξεχωριστή ομορφιά και τεράστια οικολογική σημασία καθώς αποτελεί τόπο διαβίωσης πολλών ειδών χλωρίδας και πανίδας. Ένα καταφύγιο μεταναστευτικών πουλιών με υφάλμυρο νερό που αξίζει κάποιος να το επισκεφτεί και να το εξερευνήσει.Εμείς το γνωρίσαμε με την βοήθεια των υπεύθυνων του Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου.

Μετά την άφιξή μας στη Χαλάστρα, όπου βρίσκεται το Κέντρο πληροφόρησης  Δέλτα Αξιού, ξεναγηθήκαμε στη ενημερωτική έκθεση.

Στον ποδηλατόδρομο

Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, διαδραστικές εφαρμογές και κινούμενες εικόνες γνωρίσαμε τον πλούτο του εθνικού πάρκου και αντιληφθήκαμε τα οφέλη του για τον άνθρωπο. Στην φιλόξενη αυλή του Κέντρου μεταμορφωθήκαμε σε έντομα, ξεδιπλώσαμε τα φτερά μας και πετάξαμε ψηλά με βόμβο … εκκωφαντικό!

Παρατηρώντας φοινικόπτερα

Τι είναι, όμως, ένας ορνιθοπαρατηρητής; Έχει περίεργο καπέλο, χρειάζεται δίπλωμα και ζει κάπου μακριά; Μα, όχι, φυσικά! Αυτή ήταν και η επόμενη αποστολή μας! Γίναμε κι εμείς ορνιθοπαρατηρητές! Το μόνο που χρειαστήκαμε ήταν τηλεσκόπια  και κιάλια, όρεξη για παρατήρηση πουλιών, αγάπη για το περιβάλλον και μπόλικη περιέργεια… Κι εμείς είχαμε απ΄όλα! Με τα τηλεσκόπια και τα κιάλια φτάσαμε στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου και με αρωγούς τις υπεύθυνες του κέντρου παρατηρήσαμε τα φλαμίνγκο (φοινικόπτερα) , τα κοπάδια των μελανοκέφαλων γλάρων, τους πελαργούς και τις πάπιες βαρβάρες, ακούσαμε τους ήχους των πουλιών και κερδίσαμε πολύτιμες εμπειρίες.

Τα παιδιά αγάπησαν την εκδρομή στον υγρότοπο. Βρίσκεται τόσο κοντά μας   που σίγουρα αποτελεί ευκαιρία για μια εξόρμηση με όλη την οικογένεια. Αξιοποιήστε την και δώστε στα παιδιά την χαρά να σας ξεναγήσουν και να ξαναβρεθούν σε έναν τόπο που έχει να μας αποκαλύψει πολλά! Για πληροφορίες πατήστε https://axiosdelta.gr

 

προσηλωμένοι ορνιθοπαρατηρητές!!

 

παρέα στην φύση!

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση