2017 1135 1

ΣΤ2 Τάξη_Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 2021-2022 ΔΡΑΣΕΙΣ_ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 

1σ

 

1η

1α

 

Στα πλαίσια του Προγράμματος ‘Τα Γιαννιτσά _Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά”που υλοποιούν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ2, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στις 24 Νοεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας,  βρίσκεται στην τοποθεσία της Αρχαίας Πόλης της Πέλλας.

Κατά την είσοδο μας, μας  υποδέχτηκαν  στον εκθεσιακό χώρο δυο σημαντικά ευρήματα της Πέλλας και γενικότερα του μακεδονικού χώρου, που σχετίζονται με τον Αλέξανδρο Γ΄, τη μεγάλη ιστορική προσωπικότητα των Ελλήνων, που γεννήθηκε και ανδρώθηκε στην Πέλλα: μια μαρμάρινη κεφαλή που θεωρείται πορτραίτο του Αλεξάνδρου Γ΄ και το ένα μαρμάρινο αγαλμάτιο, που τον απεικονίζει με χαρακτηριστικά στοιχεία του θεού Πάνα.

Στην πρώτη θεματική ενότητα του κυρίως εκθεσιακού χώρου μάθαμε για την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Πέλλας.

Περνώντας στη δεύτερη θεματική ενότητα γνωρίσαμε τη δημόσια ζωή στην Πέλλα.

Στην τρίτη θεματική ενότητα της έκθεσης είδαμε ψηφιδωτά δάπεδα και ευρήματα των ιερών της Πέλλας και πήραμε πληροφορίες για τους λατρευόμενους θεούς, την οργάνωση και τη λειτουργία των θρησκευτικών κτιρίων (Ιερά Δάρρωνα, Μητέρας των Θεών και Αφροδίτης, θεσμοφόριο).

Περάσαμε στην  τέταρτη θεματική ενότητα της έκθεσης, των νεκροταφείων που είναι η μόνη αποκλεισμένη από τις υπόλοιπες, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα των ταφικών κτερισμάτων.

Τέλος στην  ενότητα του ανακτόρου υπήρχαν στοιχεία για την αρχιτεκτονική μορφή και τις λειτουργίες του ανακτορικού συγκροτήματος, καθώς και για την προσωπικότητα, τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όταν πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το σχολείο, ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι!

Η εκπαιδευτικός

Γεσθημανή Αποστολίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *