εικόνα Viber 2023 12 03 21 06 01 002

Επίσκεψη του Α2 στο Ειδικό Σχολείο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

εικόνα Viber 2023 12 03 21 06 01 002

«Παιδιά της άνοιξης»

«Θέλω να τρέξω και να παίξω μ’ όλα τα παιδιά,
Μόνο αγάπη έχω πάντα μέσα στην καρδιά,
Κι αν έχω αλλιώτικα γνωρίσματα, μέσα μου ψάξε για χαρίσματα,
Φτάνει ένα χάδι και μια αγκαλιά, να γίνουν όλα μια ζεστή φωλιά».

Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης

 

Την Τετάρτη  29 Νοεμβρίου το Α2 του σχολείου μας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία επισκέφτηκε το Ειδικό Σχολείο Γιαννιτσών.

Κατά την επίσκεψη, οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους χώρους των Ειδικών Σχολείων, είδαν τις αίθουσες διδασκαλίας και θεραπείας και έμαθαν για τις διάφορες ειδικότητες που εργάζονται σε αυτό.

Μετά από την ξενάγηση, ακολούθησε μια σειρά βιωματικών δράσεων στις οποίες συμμετείχαν και συνεργάστηκαν μαθητές και των δυο σχολείων.  

Πιο συγκεκριμένα,  όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν μαζί βίντεο, έφτιαξαν  χριστουγεννιάτικες κάρτες, άκουσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια κι έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια μεικτών ομάδων.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι μαθητές και των δύο σχολείων γνωρίστηκαν μεταξύ τους και ήρθαν σε επαφή. Μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση πήραν και έδωσαν αγάπη και χαρά, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως η διαφορετικότητα και ισότητα είναι το κλειδί για έναν όμορφο κόσμο.

Η εμπειρία ήταν μοναδική για όλους μας! Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό του Ειδικού Σχολείου Γιαννιτσών για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία!

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί

Πατρωνά Δέσποινα (Δασκάλα του Ειδικού Σχολείου Γιαννιτσών)

Ρούπακα Μαρία (Δασκάλα Α2)

Σχεδιασμός Δράσεων : Πατρωνά Δέσποινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *