εικόνα Viber 2024 03 12 16 07 06 377

21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
εικόνα Viber 2024 03 12 16 07 06 377
Ρατσισμός λόγω φύλου, εθνικότητας, επαγγέλματος, εμφάνισης. Ο ρατσισμός έχει πολλά πρόσωπα και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι το μόνο αντίδοτο. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Αφορμή για την καθιέρωσή της ήταν ένα συμβάν που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.
Ήταν 21 Μαρτίου του 1960 όταν η αστυνομία της Αφρικής σκότωσε εν ψυχρώ 70 άτομα κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης κατά των νόμων του Απαρχάιντ που είχε επιβάλλει το καθεστώς λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας έτσι τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και είναι μία ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και στον ίδιο τον άνθρωπο.
Σήμερα στο σχολείο μας παρακολουθήσαμε μια υπέροχη εκδήλωση κατά του ρατσισμού και της διαφορετικότητας με video, θέατρο, συζήτηση, μουσική, τραγούδια και χορό! Μαζί με την καλεσμένη μας σχολική σύμβουλο κ. Μαρία Ρέλου φωνάξαμε ένα δυνατά ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ και δώσαμε υποσχεση για ένα ακόμη πιο χαρούμενο ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Υπεύθυνη της εκδήλωσης η εκπαιδευτικός Παρασκευή Παπαδοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *