Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες δε γίνονται! Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε την παρακάτω συνταγή, η οποία είναι ιδιαίτερα εύκολη. Στην εκτέλεση, έχω συμπληρώσει κάποια πράγματα, που πιστεύω ότι θα σας διευκολύνουν. Με την ίδια συνταγή, μπορούμε να φτιάξουμε και μπισκότα βουτύρου.
Υλικά:
- 440 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. αλεύρι
- 110 γρ. ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών
- 200 γρ. αμύγδαλα (μπορείτε να τα αλέσετε σε μεσαίο μέγεθος)
- λίγο κονιάκ (συστήνω 2-3 κουταλιές της σούπας)
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
- λίγο ανθόνερο
Εκτέλεση:
Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει τελείως. Για να δουλεύεται καλύτερα το βούτυρο στο μίξερ, αφήστε το αρκετές ώρες εκτός ψυγείου. Προσθέστε τότε τη ζάχαρη και τους κρόκους και εξακολουθήστε να δουλεύετε το μίγμα. Ρίξτε στο μίγμα σας τα αμύγδαλα και το κονιάκ και ανακατέψτε τα. Έπειτα προσθέστε λίγο-λίγο το αλεύρι στο οποίο έχετε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Ζυμώστε τα υλικά πολύ καλά. Μην περιοριστείτε στην ποσότητα που αναφέρει η συνταγή για το αλεύρι. Αν το θεωρείτε απαραίτητο προσθέστε παραπάνω αλεύρι, ώστε η ζύμη που προκύπτει να πλάθεται εύκολα . πλάστε τους κουραμπιέδες και τοποθετήστε τους σε βουτυρωμένο ταψί, ή σε ταψί που έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα. Καλύτερα οι κουραμπιέδες που πλάθετε να είναι μικροί γιατί όταν θα ψηθούν, φουσκώνουν και απλώνονται. Δοκιμάστε αρχικά, να ψήσετε έναν ώστε να δείτε σε τι μέγεθος τον θέλετε. Ψήστε σε μέτριο φούρνο (150 οC κατά προτίμηση στον αέρα) για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγουν από το φούρνο, ραντίστε τους αν θέλετε με ροδόνερο και πασπαλίστε τους με άφθονη ζάχαρη άχνη(περνώντας την μέσα από σήτα).
Αφήστε μια απάντηση