4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου

Το blog του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου

Συνταγή για κουραμπιέδες

Δεκ 201022

Χριστούγεννα  χωρίς κουραμπιέδες δε γίνονται! Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε την παρακάτω συνταγή, η οποία είναι ιδιαίτερα εύκολη. Στην εκτέλεση, έχω συμπληρώσει κάποια πράγματα, που  πιστεύω ότι θα σας διευκολύνουν. Με την ίδια συνταγή, μπορούμε να φτιάξουμε και μπισκότα βουτύρου.

Υλικά:

  • 440 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ. αμύγδαλα (μπορείτε να τα αλέσετε σε μεσαίο μέγεθος)
  • λίγο κονιάκ (συστήνω 2-3 κουταλιές της σούπας)
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγο ανθόνερο

Εκτέλεση:

Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει τελείως. Για να δουλεύεται καλύτερα το βούτυρο στο μίξερ, αφήστε το αρκετές ώρες εκτός ψυγείου. Προσθέστε τότε τη ζάχαρη και τους κρόκους και  εξακολουθήστε να δουλεύετε το μίγμα. Ρίξτε στο μίγμα σας τα αμύγδαλα και το κονιάκ και ανακατέψτε τα. Έπειτα προσθέστε λίγο-λίγο το αλεύρι στο οποίο έχετε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Ζυμώστε τα υλικά πολύ καλά. Μην περιοριστείτε στην ποσότητα που αναφέρει η συνταγή για το αλεύρι. Αν το θεωρείτε απαραίτητο προσθέστε παραπάνω αλεύρι, ώστε η ζύμη που προκύπτει να πλάθεται εύκολα . πλάστε τους κουραμπιέδες και τοποθετήστε τους σε βουτυρωμένο ταψί, ή σε ταψί που έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα. Καλύτερα οι κουραμπιέδες που πλάθετε να είναι μικροί γιατί όταν  θα ψηθούν, φουσκώνουν και απλώνονται. Δοκιμάστε αρχικά, να ψήσετε έναν ώστε να δείτε σε τι μέγεθος τον θέλετε. Ψήστε σε μέτριο φούρνο (150 οC κατά προτίμηση στον αέρα) για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγουν από το φούρνο, ραντίστε τους αν θέλετε με ροδόνερο και πασπαλίστε τους με  άφθονη ζάχαρη άχνη(περνώντας την μέσα από σήτα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλωσήρθατε στο Blog του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου.

Η σχολική κοινότητα του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου «Κωνσταντίνος Καραθεωδορή» σας καλωσορίζει στο νέο δημοσιογραφικό blog που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία μαθητών και φυσικά την υποστήριξη των καθηγητών.

Στη σύγχρονη εποχή του καταιγισμού των πληροφοριών, θεωρήσαμε αναγκαία και ιδιαίτερα δημιουργική την ενασχόληση της μαθητικής κοινότητας με κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας μας σε επιμέρους τομείς. Επιδίωξη μας είναι αφενός η ενημέρωση των συμμαθητών μας και αφετέρου η ανάδειξη της κρίσης και της άποψης της νεολαίας που εκπροσωπούμε. Το σχολείο αποτελεί για μας φορέα κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης και σκοπεύουμε να τον εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας.

Σας καλούμε, λοιπόν, να κρίνετε, να σχολιάσετε, να διασκεδάσετε, να εκφράσετε την άποψή σας και να αποδείξετε ότι κι εμείς οι νέοι έχουμε φωνή και μάλιστα δυνατή.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων