4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου

Το blog του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου

Το τρελό το καρναβάλι…

Μαρ 20114

Ήρθαν οι  ΑΠΟΚΡΙΕΣ!!!!! Μια γιορτή που όλοι περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία. Όμως θα μείνουμε πάλι στην Αθήνα; Θα περάσουμε αυτές τις μέρες, που τόσο περιμέναμε για να ηρεμήσουμε λίγο από τα μαθήματα και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, κάνοντας ξανά τα ίδια πράγματα;

Για να ξεφύγουμε λοιπόν λίγο από τη ρουτίνα των τελευταίων ετών έχω να σας προτείνω έναν προορισμό που θα λατρέψετε!!! Το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς η Πάτρα είναι το πλέον κατάλληλο μέρος στο οποίο πρέπει να πάτε. Το πατρινό καρναβάλι είναι ευρέως γνωστό τόσο για την τρέλα των καρναβαλιστών όσο και για το κλίμα χαράς που επικρατεί σε ολόκληρη την αχαϊκή πρωτεύουσα. Κάθε χρόνο περίπου στα μέσα Ιανουαρίου γίνεται η έναρξη του ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ, όπου παρευρίσκονται καρναβαλιστές από άλλες γνωστές για το καρναβάλι τους χώρες, όπως είναι η Βενετία και  παρουσιάζουν ένα σόου με εκπληκτικά κόλπα που εντυπωσιάζουν τους θεατές. Φυσικά το κέφι, ο χορός και το τραγούδι δε θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια ξέφρενη γιορτή, τόσο από τους παρουσιαστές του σόου, όσο και από τους θεατές!!!!

Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα, δηλαδή από την έναρξη μέχρι το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, η Πάτρα ζει σε ρυθμούς καρναβαλιού!!!  Οι ετοιμασίες για τις στολές των group που θα εμφανιστούν στην νυχτερινή παρέλαση(ποδαράτη), αλλά και στην παρέλαση που γίνεται την Κυριακή της Αποκριάς, όπου όλοι ξεφαντώνουν, ξεκινούν από πολύ νωρίς! Όπου κι αν γυρίσετε, όπου κι αν κοιτάξετε, θα δείτε κόσμο να χορεύει και να τραγουδάει σε ξέφρενους ρυθμούς. Στους δρόμους, στα μπαράκια, στις καφετέριες ή όπου αλλού τους κάνει κέφι!!! Εκείνη την περίοδο διοργανώνονται διάφορα PARTY από τα group στα οποία φυσικά καθένας μπορεί ν παρευρεθεί!!

Όμως δυστυχώς όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Έτσι και το πατρινό καρναβάλι το βράδυ μετά την παρέλαση της Κυριακής, έρχεται στο τέλος του με τον σοκολατοπόλεμο και την τελετή λήξης, με το κάψιμο τελικά του βασιλιά καρνάβαλου. Τότε ο ουρανός φωτίζεται από τα αμέτρητα πυροτεχνήματα και το θέαμα είναι εντυπωσιακό!!!

Ύστερα από όλα αυτά θα καταλάβετε ότι είναι μια εμπειρία αξέχαστη και είμαι σίγουρη ότι θα θέλετε πολύ να την ζήσετε!!!

Έλενα Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλωσήρθατε στο Blog του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου.

Η σχολική κοινότητα του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου «Κωνσταντίνος Καραθεωδορή» σας καλωσορίζει στο νέο δημοσιογραφικό blog που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία μαθητών και φυσικά την υποστήριξη των καθηγητών.

Στη σύγχρονη εποχή του καταιγισμού των πληροφοριών, θεωρήσαμε αναγκαία και ιδιαίτερα δημιουργική την ενασχόληση της μαθητικής κοινότητας με κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας μας σε επιμέρους τομείς. Επιδίωξη μας είναι αφενός η ενημέρωση των συμμαθητών μας και αφετέρου η ανάδειξη της κρίσης και της άποψης της νεολαίας που εκπροσωπούμε. Το σχολείο αποτελεί για μας φορέα κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης και σκοπεύουμε να τον εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας.

Σας καλούμε, λοιπόν, να κρίνετε, να σχολιάσετε, να διασκεδάσετε, να εκφράσετε την άποψή σας και να αποδείξετε ότι κι εμείς οι νέοι έχουμε φωνή και μάλιστα δυνατή.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων