4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου

Το blog του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου

«Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού»: MUST SEE

Μαρ 201128

Την Κυριακή μας δόθηκε η ευκαιρία να αποδράσουμε για λίγο από το διάβασμα και τη ρουτίνα και να επισκεφτούμε  μια θεατρική παράσταση στην περιοχή της Κυψέλης και πιο συγκεκριμένα στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης». Ξεκινήσαμε λοιπόν μια ομάδα 14 μαθητριών και 3 καθηγητριών και παρακολουθήσαμε το θεατρικό έργο του Ντάριο Φο, «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», το οποίο γράφτηκε μετά από μια τρομοκρατική επίθεση στην Εθνική Αγροτική Τράπεζα στο Μιλάνο.

Αν και αποτελεί έργο του 1970 για να ασκήσει κριτική στο σύστημα δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς, μετά από σαράντα ένα χρόνια ως θεατές βρήκαμε πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα, όπως η κατάχρηση εξουσίας και η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας φόβου στην κοινωνία.

Η υπόθεση έχει ως εξής: βρισκόμαστε σε ένα αστυνομικό τμήμα που πριν από μια μέρα έχει λάβει χώρα η…… αυτοκτονία δεν το λες, η…… δολοφονία δεν κάνει να το πεις, τέλος πάντων ο «τυχαίος» θάνατος ενός αναρχικού, ο οποίος έπεσε από ένα παράθυρο του κτιρίου της αστυνομίας. Αυτή είναι η υπόθεση που πρέπει να ερευνήσουμε παρέα με έναν τρελό που υποδύεται τον δικαστή και μια ερευνητική δημοσιογράφο. Τι έγινε όμως στην πραγματικότητα και ποιο τέλος θα επιλέξει το κοινό για τους πρωταγωνιστές μας, αφού η παράσταση είναι διαδραστική;

Και τώρα οι ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Κώστας Αποστολάκης, Αντώνης Καρυστινός, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλιος Πέτσος, Δήμητρα Στογιάννη.   Όλοι τους εξαιρετικά καλοί και ιδιαίτερα φιλόξενοι ακόμη και στα καμαρίνια όπου τους επισκεφτήκαμε για να τους συγχαρούμε και να ζητήσουμε αυτόγραφο. Λατρεμένη όμως θεατρική φυσιογνωμία κατά τη δική μου γνώμ,η αποτέλεσε ο Στέλιος Πέτσος(ο κύριος με το μουστάκι αλά Χίτλερ χαμηλά) στο διπλό ρόλο που είχε στην παράσταση. Τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους  κωμικούς ηθοποιούς, καθώς αν και είχε ίσως τον μικρότερο ρόλο δεν σταμάτησε να παίζει σε όλη τη διάρκεια της παράστασης με τις εκφράσεις του προσώπου του και με χειρονομίες, χωρίς όμως να το κάνει επιδεικτικά. Η παράσταση συνοδευόταν άψογα με την μουσική  από τα «Κίτρινα ποδήλατα», που έχουν αναλάβει και τη μουσική επιμέλεια και μας ξεσήκωσαν με το τραγούδι της αρχής «Θα πάρω φόρα».

Ιδιαίτερη ευαισθησία όμως παρουσιάζουν και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης και οι υπεύθυνοι του θεάτρου, οι οποίοι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, έχουν φροντίσει να διατηρήσουν τις τιμές των εισιτηρίων εξαιρετικά χαμηλές και μάλιστα προσφέρουν καθημερινά σε 30 ανέργους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση!

Είναι μια δροσερή παράσταση που προσφέρει πολύ γέλιο και ταυτόχρονα μεταδίδει έναν προβληματισμό στους θεατές. Αξίζει λοιπόν να θυσιάσετε ένα απόγευμα ή ένα βραδάκι σας και να την παρακολουθήσετε!

Το trailer της παράσταση μπορείτε να το δείτε στην εξής διεύθυνση:

http://www.tospirto.net/index.php?ID=parastaseis&Rec_ID=296

ενώ το τραγούδι «Θα πάρω φόρα» μπορείτε να το βρείτε εδώ

Κωνσταντίνα Γ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλωσήρθατε στο Blog του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου.

Η σχολική κοινότητα του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου «Κωνσταντίνος Καραθεωδορή» σας καλωσορίζει στο νέο δημοσιογραφικό blog που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία μαθητών και φυσικά την υποστήριξη των καθηγητών.

Στη σύγχρονη εποχή του καταιγισμού των πληροφοριών, θεωρήσαμε αναγκαία και ιδιαίτερα δημιουργική την ενασχόληση της μαθητικής κοινότητας με κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας μας σε επιμέρους τομείς. Επιδίωξη μας είναι αφενός η ενημέρωση των συμμαθητών μας και αφετέρου η ανάδειξη της κρίσης και της άποψης της νεολαίας που εκπροσωπούμε. Το σχολείο αποτελεί για μας φορέα κοινωνικοποίησης και εκπαίδευσης και σκοπεύουμε να τον εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας.

Σας καλούμε, λοιπόν, να κρίνετε, να σχολιάσετε, να διασκεδάσετε, να εκφράσετε την άποψή σας και να αποδείξετε ότι κι εμείς οι νέοι έχουμε φωνή και μάλιστα δυνατή.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων