Επίσκεψη της Β’ Γυμνασίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Στις 13.12.2018 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη όλων των τμημάτων της Β’ Γυμνασίου του σχολείου μας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο με συνοδούς καθηγητές τους κ.κ Καμπίτση Κλημεντίνη, Δημήτρη Βασιλάκη, Εύη Ευθυμίου και τον Διευθυντή του σχολείου Μουστάκα Πέτρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν για τη συλλογή των νομισμάτων, τα έγγραφα, τη συλλογή κοσμημάτων καθώς και τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης των ανθρώπων  στα βυζαντινά χρόνια.

Κατόπιν ρώτησαν για τη Χριστιανική Αίγυπτο και την Κοπτική Τέχνη ενώ παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενότητα «Τόπος αναψύξεως», οι χριστιανοί μπροστά στον θάνατο.

Στην ενότητα «Ναοί της νέας Θρησκείας»  είχαν την ευκαιρία να δουν  εκθέματα από χριστιανικούς ναούς από τον 4Ο έως και τον 7Ο  αιώνα μ.χ ενώ εκθέματα βυζαντινών εικόνων που φτιάχτηκαν από τον 9ο έως τον 15ο αι. μ.χ είδαν στην αίθουσα «Λατρεία και Τέχνη».

Τέλος πραγματικό ενθουσιασμό  ένιωσαν με την πρωτοποριακή, τρισδιάστατη  ψηφιακή έκθεση προηγμένης τεχνολογίας « Ο Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο» η οποία τους παρουσίασε το εμβληματικό έργο της συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=1450

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση