Τιμητικοί έπαινοι σε έξι μαθητές του σχολείου μας στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του “Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή”, ανάμεσα σε 2.136 συμμετέχοντες απ΄ όλη την επικράτεια.

peacock butter

Το σχολείο  μας  κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022, συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό  Ζωγραφικής “Νίκη Γουλανδρή” με θέμα “Μια Ωραία Πεταλούδα”, διοργάνωσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Μέσω του διαγωνισμού επιδιώχθηκε οι μαθητές να εντοπίσουν  τις πεταλούδες της Αργολίδας, να παρατηρήσουν τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά τους, να εξοικειωθούν και να παρακολουθήσουν την παρουσία τους ανάλογα με την εποχή του χρόνου και να ανακαλύψουν τη βιοποικιλότητα των πεταλούδων.

Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε έναυσμα για το ιστορικό υπόβαθρο του ονόματός τους και για την ελληνική πανίδα. Οι πεταλούδες της Αργολίδας είναι η Danaous  Chrisippous  και η Papillo  Machaon.  H  Δαναίδα  Χρύσιππος  ήταν μία εκ των πενήντα Δαναϊδών, που εξ΄ αιτίας αυτής οι μαθητές ανέτρεξαν στο παρελθόν και έμαθαν την ιστορία του Δαναού, γενάρχη  του Άργους  και των πενήντα θυγατέρων του. Η πεταλούδα Μαχάων, πήρε το όνομά  της από τον υιό του Ασλκηπιού  Μαχάονα.

Στο πλαίσιο του μαθήματος των εικαστικών, υπό την ορθή επίβλεψη και εργασία της εικαστικού του σχολείου μας κυρίας Πετρούλας Οικονομοπούλου, οι μαθητές ζωγράφισαν την πεταλούδα την οποία παρατήρησαν είτε στη φύση είτε στο διαδίκτυο είτε σε κάποιο βιβλίο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα  6 μαθητές από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους να λάβουν τους 6 από τους 100 τιμητικούς επαίνους του διαγωνισμού, ανάμεσα σε 2.136 συμμετέχοντες απ΄ όλη την επικράτεια.

Τα ονόματα των μαθητών είναι τα εξής:

Γκάτζιου   Ελεονώρα   Α1

Δεληγιάννη  Μαρία   Α1

Βασιλόπουλος  Γιώργος  Β1

Ντούλια  Πηνελόπη  Δ2

Δωροβίνη  Ελένη   ΣΤ1

Καραμπάτσου  Μυρτώ  ΣΤ1

Επίσης, το σχολείο μας δέχτηκε συγχαρητήρια από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή  για τη συνολική εικόνα των μαθητών του στον διαγωνισμό.

 

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Μπομπέτσης Γεώργιος

 

Ακολουθεί  φωτογραφικό υλικό με τα έργα των μαθητών:

Μαρία Α΄ ΤΑΞΗΕλένη ΣΤ΄ ΤΑΞΗΕλεονώρα Α΄ ΤΑΞΗΠηνελόπη Δ΄ ΤΑΞΗΜυρτώ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΓιώργος B΄ ΤΑΞΗ