4 ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής

Χίου & Τσιμισκή Αγία Παρασκευή

Επισημάνσεις προς τους γονείς/ κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Σχολείου μας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

| 0 σχόλια

 

 Σας ενημερώνουμε πως το Σχολείο μας  έχει φροντίσει για τη μέγιστη ασφάλεια και προστασία των παιδιών κατά τη στιγμή του συμβάντος (σεισμού/πυρκαγιάς κλπ), την ασφαλή εκκένωση του διδακτηρίου προς το χώρο καταφυγής(γήπεδο μπάσκετ) και την προστασία των μαθητών/τριών μέχρι την παραλαβή τους από τους γονείς/κηδεμόνες η οποία θα  γίνεται για όλους τους μαθητές/τριες από την είσοδο της οδού Τσιμισκή.

Οι ενέργειες αυτές συμπεριλαμβάνονται στο  σχετικό  Μνημονίο Ενεργειών της Σχολικής Μονάδας (ΔΑΙ).

Ωστόσο, για την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη διαχείριση οποιασδήποτε ενδεχόμενης κατάστασης είναι απαραίτητη η συντονισμένη δική σας δράση ως εξής:

– Σε περίπτωση κατάστασης έκτακτης ανάγκης  μην επιχειρήσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με το σχολείο, διότι θα δυσχεράνετε την προσπάθεια επικοινωνίας  με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών (παροχή Α΄βοηθειών, πυρόσβεση κ.λπ.).

–  Προσεγγίστε στο σχολικό χώρο κατά το δυνατόν χωρίς αυτοκίνητο ή, σταθμεύστε όσο πιο μακριά από το σχολείο γίνεται και σε καμιά περίπτωση πλησίον εισόδου διαφυγής και της κεντρικής εισόδου και προσεγγίστε με τα πόδια.

–  Εισερχόμενοι στο σχολικό χώρο, κατευθυνθείτε αμέσως στο σημείο του χώρου καταφυγής όπου είναι συγκεντρωμένη η τάξη των παιδιών σας, τα οποία θα παραλάβετε μόνο αφού ενημερώσετε τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό και αφού βεβαιωθείτε πως αυτός σημείωσε στη σχετική κατάσταση την αποχώρηση του παιδιού.

–  Κανένας μαθητής δεν θα εγκαταλείψει το σχολικό χώρο μόνος του, αν δεν έρθει κάποιος να τον παραλάβει. Σε περίπτωση προσωπικής αδυναμίας να παραλάβετε τα παιδιά σας, επικοινωνήστε με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σας. Τα παιδιά θα παραμείνουν ασφαλή στο χώρο καταφυγής ή σε άλλο καταλληλότερο χώρο, μέχρις ότου παραληφθούν από τους γονείς/κηδεμόνες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων