Το Σχολείο μας

2023 01 10

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Α. Το σχολείο τούτο, ύστερα από επίπονες και συνεχείς προσπάθειες των κατοίκων του Κοντόπευκου, ιδρύθηκε το 1961 και άρχισε να λειτουργεί από το σχολικό έτος 1961-2 με το όνομα ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΕΪΚΩΝ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ. Το όνομα αυτό το είχε μέχρι το τέλος του σχολικού 1968-69.
Πρωτοστεγάστηκε στο ιδιωτικό οίκημα του Κωνσταντίνου Τζαφέρου. Η στέγαση στο ανωτέρω οίκημα διήρκεσε μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 1978.Βρισκόταν επί των οδών Ολυμπίας και Τσιμισκή στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής Αττικής Περιφέρειας Τέως Διοίκησης Πρωτεύουσας.
Από το σχολικό έτος 1969-70 και μέχρι τέλους του σχολικού έτους 1971-2 το Σχολείο έφερε το όνομα 4ο ΔΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Έκτοτε και μέχρι σήμερα φέρει το όνομα 4ο ΔΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με συμπλήρωση στη σφραγίδα του και των λέξεων 7ο Γραφείο Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Το 1978 ανεγέρθηκε ,επί Κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή, νέο Διδακτήριο, με δαπάνη του ΟΣΚ(Υπουργείου Παιδείας),μοντέρνο και επιβλητικό, επί των οδών Χίου και Τσιμισκή στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής. Θεμελιώθηκε επί Υπουργού Παιδείας Γεωργίου Ράλλη. Το Σχολείο μεταστεγάστηκε στο νέο κτίριο στις 16 Οκτωβρίου 1978 με Δ/ντή τον κ. Βασίλειο Τσιμέκα, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα. Ήταν μεγάλο, ευρύχωρο, ευάερο και ευήλιο με ανθόκηπο και καλλωπιστικά φυτά, καθώς και σχετικά μεγάλη αυλή. Στις 27 Μαρτίου 1979 έγιναν τα εγκαίνια του νέου αυτού Διδακτηρίου από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. Είχαν παραβρεθεί επίσης ο Επιθεωρητής Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Δημήτριος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων των μαθητών Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.
Β.Το σχολικό έτος 1991-2 ιδρύθηκε στον ίδιο χώρο το 12ο 6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο το οποίο με το Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ 668/29-5-2000(τ.Β΄)μετονομάστηκε σε 10ο 6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *